Beboere i flere mindre byer nord for Aalborg bør fortsat koge drikkevandet, lyder meldingen fra Aalborg Kommune mandag formiddag.
Livet her

Forurenet: Her skal drikkevand fortsat koges

Nye prøvesvar ikke opmuntrende læsning

05. december 2022 kl. 11:19

AALBORG: Borgere, der får drikkevand fra fire vandværker nord for Aalborg, opfordres fortsat til at koge vandet.

Nye prøver viser nemlig, at der stadig er såkaldt coliforme bakterier i vandet i rørledningerne, og derfor opretholder Aalborg Kommune mandag sin anbefaling om, at borgerne  koger vandet, inden det drikkes eller bruges i forbindelse med madlavning.

Det gælder borgerne i de grønne områder her:

Koge-anbefaling hos vandkunder

De berørte vandforsyningsområder er: Grindsted Vandværk i Espelunden, Gl. Sulsted Vandværk, Sulsted Stationsby Vandværk, herunder Ajstrup, samt Vestbjerg Vandværk.

Senere mandag kommer der yderligere prøvesvar på analyser af vandet. Det kan - måske - betyde, at borgere i nogle af områderne kan få besked om, at de ikke længere behøver at koge deres drikkevand.

Men indtil videre opretholdes anbefalingen om at koge vandet i de nævnte området. Og med at "koge vandet" menes, at vandet skal spilkoge i mindst to minutter. Se kommunens koge-anbefaling her.

Her skal man ikke koge vandet

Uggerhalne Vandværk og dele af Grindsted Vandværk (Tranevej) er ikke længere omfattet af kogeanbefaling, da de ikke har modtaget vand fra Hammer Bakker Forsyningsselskab, hvorfra forureningen stammer.

Og Vodskov Vandværk er heller ikke berørt af bakterieproblemet.

Se også
Kogepåbud skrumpet - disse veje behøver nu ikke at koge vandet
Se også
Kilden til forurening er fundet - men vandet skal stadig koges
Se også
Drikkevand forurenet: Her skal vandet koges
Annonceret indhold

Nyeste