Frederikke Olsen står bag midtbyens nye food truck, hvor du også finder masser af bubble tea

AALBORG: De er bare lækre - de populære bubble waffles. Og nu får du en hel ny mulighed for at sætte tænderne i dem, for Fredes lækkerier er netop åbnet på pladsen foran Friis Shoppingcenter.

24-årige Frederikke Olsen står bag den nye food truck i midtbyen, og hun lægger vægt på kvalitet og god kundeservice.

- Jeg har valgt, at isen skal være fra Ryå, så jeg kan bygge en kvalitetsvaffel op. Og en del krymmel laver jeg selv. Det er for eksempel hjemmebagte julecookies, frugt eller karamel-fudge, som jeg skærer i små stykker som supplement til almindelig krymmel, som man naturligvis også kan købe, siger hun.

- Jeg kan godt lide udfordringen i at lave en vaffel, man ikke kan få andre steder. Derfor bliver det også sæsonpræget med for eksempel krymmel. Der er æbler skåret i stykker og vendt i brun farin og kanel her op til jul.

Hos Fredes lækkerier finder du også bubble tea.

- Jeg kunne hurtigt se, at teen er populær, og den passer godt sammen med vaflerne, siger Frederikke Olsen.

- I første omgang gik jeg efter bestsellere som jordbær, mango og hindbær, men nu har jeg udvidet antallet af perler med smag til 10, så alle kan være med. Og der er syv slags te, man kan få boba-perlerne i.

Sin erfaring har hun blandt andet fra mange års arbejde som restaurantchef hos Subway, og hun har også lavet mad i Fårup Sommerland, hvor fascinationen af bubble waffles i øvrigt begyndte.

- Jeg har i det hele taget arbejdet meget i madbranchen, jeg synes, det er megaspændende, siger Frederikke Olsen.

- Derudover er jeg også meget optaget af kundeservice og at give mine kunder en god oplevelse.

Det er første gang, hun parkerer sin food truck i midtbyen. Siden idéen om en mobil forretning tog form sidste sommer, har du kunnet møde Fredes lækkerier rundt omkring i Nordjylland foran eksempelvis supermarkeder, og i sommerferien stod food trucken i Hune.

- Placeringen her ved Friis er en slags forsøg for mig for at finde ud af, om forretningen kan løbe rundt, for hvis den kan, vil jeg gerne åbne en butik her i midtbyen, siger Frederikke Olsen.

- Og så kan jeg supplere med et par vogne - også udenfor Nordjylland.

Du kan nyde Fredes lækkerier på Gabels Torv ved Friis til og med 22. december. Du finder info om blandt andet åbningstider her på food truckens Facebookside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...