Operarap med freestyle-rapperen Pede B på C.W. Obels Plads er et af de anderledes programpunkter på årets festival. Fotografik: Gitte Thrane/Aalborg Operafestival
Det sker

Freestyle operarap og dommedagsmetal: Festival vil lokke dig til opera

Aalborg Operafestival vil gerne have flere unge gæster i år

17. juni 2019 kl. 10:37

AALBORG: Der er tænkt lidt mere end vanligt på en yngre målgruppe, når Aalborg Operafestival rykker ind i byen 8.-11. august.

Midtbyen er hovedscenen, hvor du kan opleve de mange koncerter i gåafstand. Musikkens Hus og festivalen har netop løftet sløret for hele programmet, der præsenterer opera i mange forskellige variationer:

- Når det kommer til opera og kultur generelt, handler det om både at stå ved genrernes ståsted og kvaliteter, men også ind i mellem om at turde at tage chancer, og sætte kærligt spørgsmålstegn ved ”plejer”. Det afspejler sig i høj grad i årets program, der både byder på gamle kendinge, traditionelle operakoncerter og helt nye konstellationer, som ikke er set før. En stor tak til de mange lokale ildsjæle, der har taget imod mig med åbne arme, er kommet med overraskende idéer og har knoklet for at få de sidste detaljer på plads, forklarer den nyligt tiltrådte festivalleder Peter Rønn og fortsætter:

- Arrangementerne tager alle udgangspunkt i nogle af operagenrens styrker – nemlig det dramatiske, det sanselige, de gode melodier, den smukke klang – og ikke mindst; folkefesten. Vi har haft fokus på at indgå nye samarbejder og at række ud efter den yngre målgruppe. Jeg glæder mig eksempelvis vildt til at opleve hvad dommedagsmetalbandet Heathe og fire operasangere får ud af en sommer i øvelokalet, som afsluttes med koncert på Studenterhuset under festivalen.

Årets operafestival har blandt andet fokus på at nå ud til en yngre målgruppe, siger festivalleder Peter Rønn. Foto: Søren Gylling/Aalborg Operafestival

Der vil som vanligt blive opstillet scene på C.W. Obels Plads, hvor de besøgende kan opleve en perlerække af gratis koncerter, herunder operarap med freestyle-rapperen Pede B og den romantiske klassiker Bella Notte samt en dramatisk solokoncert med sopranen Elsebeth Dreisig. Børnefamilierne kan desuden glæde sig til en vaskeægte verdenspremiere på Kalle Mathiesens romantiske opera-trommeshow. Kalle, som bl.a. er kendt fra Ramasjangserien Kalles Danmarkstour, er til Aalborg Operafestival flankeret af basbaryton Bo Horsevad.

Det er Musikkens Hus, der ejer og driver Aalborg Operafestival.

Annonceret indhold

Nyeste