10.000 hæklede blomster i alle størrelser og farver skal lyse op i Nordkraft

AALBORG: Forårstid er blomstertid.

I år er forår også lig med rigtig meget tid for mange af os. Uddannelsesinstitutioner holder fortsat lukket, og vi kan hverken komme til koncert, fest eller i biffen. Men hvorfor ikke kombinere den gode tid med noget både sjovt og nyttigt og samtidig lave et kunstværk.

Og det sidste er netop, hvad to kvinder fra Aalborg gerne vil. De har fået en vild ide om at skabe Nordjyllands største blomstrende værk, og de vil have dig og hundredvis af andre aalborgensere med.

- Det var egentlig en ide, jeg fik tidligere på foråret, da jeg var i Australien og så en masse kunst, men så kom coronaen, og så var det egentlig bare endnu mere aktuelt, så nu er vi i gang, forklarer en af initiativtagerne, Sofie Hemmert-Lund.

Projektet hedder Tid til blomster og går kort fortalt ud på, at alle, der har lyst, griber en hæklenål og laver blomster, som så løbende bliver sat sammen til et kæmpe samlet værk.

- Helt i corona-ånden er det et projekt, vi laver sammen, men hver for sig. Og for, at det skal blive til noget godt, vil vi rigtig gerne have mange til at bidrage, forklarer hun og tilføjer, at et slag på tasken siger, at de gerne skal bruge op mod 10.000 blomster.

Katrine Schousboe
Sofie Hemmert-Lund (t.v.) fik ideen til værket på en tur til Australien i foråret, siden kom Mia Kuch Svenningsen med. De håber de, at rigtig mange vil hækle blomster. Foto: Martin Damgård

Alle aldre kan være med

Sofie Hemmert-Lund har sammen med Mia Kuch Svenningsen fået Nordkraft med på ideen.

Tanken er derfor, at de mange blomster skal sættes sammen til et stort blomstrende flade på en række skillevægge i Kedelhallen. Jo flere blomster, jo større værk.

I disse dage er de i fuld gang med at få blandt andet skoler og ældrecentre med på ideen, sådan at der kan komme skub i blomsterproduktionen. Samtidig prøver de at få lavet aftaler med eksempelvis forretninger om at lave opsamlingssteder, hvor man kan komme og aflevere sine færdige hæklerier.

- Vi håber, det bliver sådan, at folk så vil komme ind i Nordkraft og se det hele og være stolte over, at det er noget, de har været med til at skabe. Vi ved jo ikke, hvor det ender henne. Det er et dynamisk og ja, blomstrende værk, som hele tiden vokser, forklarer Sofie Hemmert-Lund.

Er du ferm på fingrene, er det bare om at være med. Selve blomsterne er der ikke nogen krav til, man kan lave dem i det garn, den farve og den størrelse, man har lyst til.

- Om man er god til at hækle eller ej betyder ikke noget. Blomsterne skal jo netop vise vores individualitet i en større helhed, siger hun og opfordrer til, at man bare går i gang.

Katrine Schousboe
Blomsterne bliver efterhånden sat op på skærmvægge i Kedelhallen, sådan at de til sidst danner et stort sammenhængende værk. Foto: Martin Damgård

Blomster er glæde

I første omgang har de to initiativtagere sat en stor kurv ved Azzurra i Nordkraft, hvor man putte blomster i. Siden lover de, der kommer flere opsamlingssteder.

- Man kan også sende dem til os, men vi håber også, at folk vil begynde at udveksle tip og ideer på vores Facebookside, og at der så er nogen der, der f.eks. spiller ind og tilbyder at lave opsamlingssted. Det er jo også med til at skabe kommunikation på tværs, lyder det.

Duoen har netop søgt kommunen om, om Tid til blomster-værket til sin tid kan flyttes et andet sted hen, sådan at det ikke går tabt. Men meget afhænger af, om det hele så at sige kommer til at blomstre, og hvor mange der bakker op ved at gribe hæklenålen.

Selv om opsætningen altså allerede er i gang, er der ikke nogen udløbsdato på Tid til blomster. Men Sofie Hemmert-Lund kalder det et forårs-sommerprojekt, som bare er blevet endnu mere aktuelt af hele corona-situationen.

- Blomster er jo glæde og det her kan være et rigtig fint glædesbudskab til os alle, når det her er slut, konstaterer hun.

Katrine Schousboe
Lige nu kan man aflevere sine blomster i en stor kurv ved Azzurra i Nordkraft, men de to initiativtagere håber at få aftale med eksempelvis butikker om at være opsamlingssted. Foto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...