TDC Net opgraderer mobilnetværk den kommende tid

AALBORG: Mobiltelefonen kan komme til at rulle noget hurtigere, når 5G-netværket bliver en realitet.

I store dele af landet blev der allerede i september åbnet for det nye netværk, og nu er turen så også kommet til Aalborg, skriver TDC Net i en pressemeddelelse.

Selskabet er netop gået i gang med, hvad de kalder "at forbedre den mobile infrastruktur", for udover 5G-netværket, opgraderer de samtidig også 2G-, 3G- og 4G-netværket, når det kommer til hastighed og kapacitet.

- Danskernes dataforbrug stiger med cirka 40 pct. om året, og det stiller større krav til netværket. I TDC Net ser vi det som vores opgave at sikre, at alle i Danmark har adgang til en stærk digital infrastruktur. Derfor gør vi nu klar til 5G og opgraderer samtidig mobilnetværket over hele landet og udbygger dermed fundamentet for den digitale fremtid i Danmark. Det betyder allerede nu en forbedring af hastighed, og når vi snart åbner for 5G, så får Aalborg adgang til fremtidens netværk, siger CEO i selskabet Andreas Pfisterer.

Mobilopgraderingen i Aalborg kan betyde mindre driftsforstyrrelser i kortere perioder.

- I den aktuelle situation med covid-19 vurderer vi 2G-, 3G- og 4G-dækningen i området, inden vi går i gang med opgraderingen. Det gør vi for at sikre, at vi opretholder maksimal mobildækning ved hospitaler og andre samfundskritiske funktioner. Når vi opgraderer den enkelte mast, flytter mobildækningen midlertidigt til en anden mobilmast i området og overtager dækningen for at minimere driftsforstyrrelser i nærområdet, forklarer Andreas Pfisterer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...