Der skal udskiftes slidlag og fuger, og derfor bliver fire kørebaner til to

AALBORG: Fra på mandag, 8. juli, og frem til 11. august kan du godt finde den store kasse med tålmodighed frem, hvis du er en af de mange, der hver dag bruger Limfjordsbroen.

Her bliver de fire vejbaner nemlig reduceret til to spor på grund af vejarbejde på broen.

Helt ekstraordinært begynder kommunen først at skilte med arbejdet i dag, lørdag. Det skyldes, at der i forbindelse med The Tall Ships Races har været ekstra skiltning med information til trafikanter om lukning af broen.

- For ikke at forvirre trafikanterne unødigt, opsættes skiltningen om de kommende vejarbejder på Limfjordsbroen - som går i gang mandag - først i løbet af lørdagen. På den måde undgår vi en skilteskov, siger afdelingsleder i By- og Landskabsforvaltningen, Henrik Jess Jensen.

- Vi beklager naturligvis de gener, som vejarbejderne og den forsinkede skiltning vil medføre for trafikanterne, tilføjer han.

Arbejdet på broen omfatter udskiftning af belægning på kørebaner, fortov og cykelsti samt udskiftning af broens fuger. Der arbejdes kun på den nord-østlige side af broen i området fra klapfaget til landfæstet i Nørresundby.

I forbindelse med arbejdet vil antallet af kørebaner blive reduceret fra fire til to, så der kun er én kørebane i hver kørselsretning. Du kan derfor godt forvente, at der i forbindelse med arbejdet kan komme kø på broen. Kommunen opfordrer derfor til, at bilister så vidt det overhovedet er muligt bruger Limfjordstunnelen.

Cyklister og fodgængere kan kun benytte fortov og cykelsti i broens vestlige side. Der bliver skiltet, hvilke ruter cyklister og fodgængere skal bruge. Det anbefales, at disse anvisninger følges for at sikre, at der ikke opstår farlige situationer på broen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I forbindelse med arbejdet vil alle normale køretøjer kunne passere broen, men ikke brede transporter. Dette betyder blandt andet, at brede landbrugsmaskiner ikke kan passere.

Arbejdet er en del af en større renovering af belægningerne på Limfjordsbroen. Arbejdet i år vil omfatte cirka en fjerdedel af broen. Resten vil blive gennemført i sommerferieperioden i 2020, 2021 og 2022.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...