Se videoen: Kan man egentligt smage forskel på den dyre og den billige?

AALBORG: Så er det endnu engang blevet tid til at finde brødristeren frem til de hvide hveder. Store bededag står igen for døren, og dermed skal den hvide bolle spises med rigelige mængder smør. På aalborg:nu satte vi os for at lave den helt store den prøvesmagning. Men, for der er et kæmpe men. Her tre dage inden store bededag er det nærmest umuligt at opdrive hveder.

Surdejsbageren, Othello Bageriet, La Bontá, Salling og Penny Lane kunne allesammen nærmest undrende afvise denne forespørgsel. Her lød meldingen, at de først ville være at finde i butikken onsdag eller torsdag.

Med uforrettet sag bliver snuden vendt tilbage til redaktionen. Heldigvis kunne både Rema 1000 og Føtex vise sig at være leveringsdygtige. Hermed er vi klar til at foretage den store kan du smage forskel på de dyre og de billige hveder?-test.

Niels Skovmand
Hveder skal naturligvis spises med godt med tandsmør. Foto: Niels Skovmand

Hveden har i disse kostbevidste dage fået en endnu vigtigere betydning i spiselige kosthjul. Da det er lige præcis her, at man uden skam kan indtage hvidt brød med rigelige mængder smør.

Hvedens historie daterer langt tilbage, og traditionen med at indtage den hvide spise dagen før dagen, skyldes en historisk mangel på behovsudskydelse. Hveden blev i sin tid skabt til at dække behovet for bagværk på en helligdag, hvor bagerne skulle holde lukket. Hvederne var dog så lokkende, at de allerede blev indtaget aftenen før. Dermed blev en ny tradition skabt.

I den, nu lidt mindre smagstest, står vi nu med en hvede med en stykpris på 1 krone og en med en stykpris på ca 2,5 kroner. Men hvilken er den bedste? Og kan man smage forskel? Se videoen her hvor Alberthe Hjorth Nielsen og Niels Skovmand kaster sig ud smagstesten.

Selvom det ikke var muligt for os på testdagen at få fat i de varme hveder, skal du ikke fortvivle. Alle førnævnte bagerier skulle have den fine spise på hylderne allerede fra onsdag. Penny Lane melder at de nu har to varianter på hylderne, velbekomme.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...