Sæt kryds i kalenderen: - Det første krydstogtskib anløber Aalborg Havn torsdag den 26. marts

AALBORG: Jubelsæsonen 2020 venter lige om hjørnet, og M/S Fridtjof Nansen får således æren af at være det første krydstogtskib, der lægger til kaj i Aalborg Havn her i det nye år.

For med ikke færre end sammenlagt 45 anløb fordelt over hele året, så bliver det kort og godt en rekordsæson på krydstogtskibsområdet, der siger spar to til tidligere års rekorder.

Der knytter sig i øvrigt den specielle omstændighed til M/S Fridtjof Nansen's besøg i Aalborg, at det er første gang, at skibet overhovedet gæster Limfjordsbyen.

Det spritnye krydstogtskib fra rederiet Hurtigruten har nemlig taget hul på sin jomfrusejlads, hvor også Aalborg er plottet ind på skibets sejlrute.

Hvis man ellers vil nyde synet af et nybygget og 140 meter langt, stilrent og elegant krydstogtskib, så skal man såmænd bare sætte kryds i kalenderen ved torsdag den 26. marts og så ellers troppe op på Honnørkajen til et gratis vue.

Fridtjof Nansen anløber Aalborg ved otte-tiden om morgenen med ca. 500 gæster om bord, og skibet letter anker klokken 16.00 samme dag.

Torben O. Andersen
Der kommer ikke færre end 45 krydstogtskibe til Aalborg i løbet af 2020-sæsonen. Arkivfoto: Lars Pauli

Cruise manager Lars Bech, VisitAalborg, siger til aalborg:nu, at der er al mulig grund til at glæde sig over det rekordstore antal anløb i år.

- Vi høster nemlig frugterne af et godt og fælles markedsføringsarbejde af Aalborg Havn og VisitAalborg, bemærker han og tilføjer, at man allerede på nuværende tidspunkt har indgået aftaler om 25 anløb i Aalborg i 2021.

Torben O. Andersen
Det er et imponerende syn, når de store krydstogtskibe manøvrerer rundt i Aalborg Havn. Arkivfoto: Torben Hansen

De 45 krydstogtskibe medbringer ca. 40.100 passagerer foruden knap 17.000 besætningsmedlemmer, og de mange besøgende genererer også omsætning for byens forretningsdrivende.

For otte af skibenes vedkommende er det i øvrigt første gang, at de er på visit i Aalborg.

Det er krydstogtskibet Astoria, der runder 2020-sæsonen af med et besøg onsdag den 7. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...