Aalborg skulle have haft en kæmpe folkefest 4. maj - den rykkes den til senere på året

AALBORG: Tusinder og atter tusinder af arrangementer bliver aflyst eller udskudt i disse dage. Og nu betyder corona-krisen også, at fejringen af 75-året for befrielsen bliver udsat på ubestemt tid.

Frihedsfest 2020 skulle ellers have været en af landets største fejringer af befrielsen med blandt andet børnealsang, udstillinger, stor frihedsgudstjeneste, lysoptog og en stor fest på havnefronten med alsang og gratis koncerter.

Men på grund af smittefaren med COVID-19 ved større forsamlinger, mener arrangørerne ikke, er det ikke realistisk at afvikle så stort et arrangement 4. maj, skriver de i en pressemeddelelse.

- Selv om der er lang tid til 4. maj, træffer vi den eneste ansvarlige beslutning allerede nu. I disse dage oplever vi et lille bitte hjørne af nogle af de ting der skete under besættelsen: Ustyrlige kræfter, magtesløshed, uvished, restriktioner, frygt, vogten på naboen, opportunisme - men også selvopofrelse, håb, kiggen efter lederskab og et sammenhold, der tilsyneladende kun kan trives i kriser. Og det sætter en tyk streg under, at frihed er det bedste guld. Derfor er en Frihedsfest stadig relevant, når dette her er overstået. Måske mere relevant end før, siger direktør på TV2 Nord Mikael Justesen, der er med i styregruppen bag Frihedsfesten.

Styregruppen bag arrangementet understreger, at arrangementet ikke er aflyst, men blot udskudt. Der arbejdes nu på at finde en ny dato til den store fejring af friheden.

Frihedsfest 2020 bliver arrangeret af Aalborg Kommune, forsvaret i Nordjylland, Aalborg Stift og TV2 Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...