Aalborg har masser at byde på i børnenes - og de voksnes - ferie

AALBORG: Mon ikke de fleste børn glæder sig som vilde til den kommende vinterferie?

Men uanset, om man skal være sammen med sine forældre, bedsteforældre eller måske er gammel nok til at være på egen hånd, så er det rart med lidt inspiration.

Aalborg:nu-redaktionen har været på jagt efter gode ideer til vinterferien. Læs med her:

Fisk og perler hos Springeren

Hos Springeren er der fuld spring på aktiviteterne. Her har man valgt at have fuldt program i både uge syv og otte. Springeren får besøg af Limfjordsmuseet, hvor man kan dissekere sild og se hvordan en fisk fungerer. De vil også have muslinger og østers med. Der er desuden ”Perleleg med Trine” hvor der er mulighed for at lave en masse spændende maritime motiver. Hver dag kan man også lave sin egen knobtavle.

Anne Helene Thomsen
Der er masser af gang i den på "Springeren". Foto: Andreas Falck

Kick off for kæmpe kreativt frirum

Voksne kun ifølge med børn. Det er ikke en sætning, man hører så tit. Men det er altså overskriften, når Kunsten i Aalborg officielt åbner Kunsten Kreativitarium mandag 18. februar med masser af festlige aktiviteter og et stort romkugleværk, som børnene kan sætte tænderne i.

Allerede foran museet vil det stå klart, at mandag i vinterferien er børnenes dag. I flagstængerne vil der nemlig vaje flag, som børn har lavet i Kunstens kreative værksted i ugerne op til.

Indenfor på museet vil de sædvanlige voksne i sorte trøjer på dagen være erstattet af børn, der siger velkommen, viser rundt i udstillingerne, og som assisterer kunstnerne i de kreative workshops rundt om på museet.

Derudover er der masser af kreative aktiviteter, både på åbningsdagen og i hele uge 7 og 8. For eksempel vil der være skulpturbyggeplads, familieyoga i udstillingen, pop-op-workshops og værksteder, hvor man kan lave fantasifulde briller, deltage i en logo-konkurrence eller se film, gå på skattejagt og meget, meget mere.

Kunsten vil desuden være synlig i bybilledet, når formidlerne inviterer til kreative aktiviteter i Friis Shoppingcenter, Aalborg Storcenter og i DSB’s børneguide-vogn fra København til Aalborg.

Anne Helene Thomsen
Bille og Kamille

Billie får besøg af Kamille

I vinterferien får ulven Billie, som mange måske kender fra Bilka besøg af en veninde - Kamille. Det skyldes, at han holder fødselsdagsfest. Det sker tirsdag 19. februar klokken 12.00-16.00 i Bilka Skalborg

Virtual gaming og giga-kunst i Friis

I vinterferien Friis Shoppingcenter på aktiviteter for hele familien. Der vil være et stort gaming område, og lørdag 16. februar vil der også være familieworkshop for de kreative.

I samarbejde med Sports-Gaming.dk stiller de op med et stort gaming område, hvor børn og voksne har mulighed for at prøve virtual reality spil. Det vil bl.a. være muligt at prøve kræfter med det populære bilspil Gran Turismo Sport. Der opsættes desuden et racing seat med rat og pedaler.

Det vil i gaming området også være muligt at prøve den nyeste udgave af Just Dance, hvor op til fire personer kan danse sammen. Derudover vil det være muligt at dyste mod alle vennerne i FIFA 19, hvor der dagligt vil blive afviklet en 16-mands turnering. Hver dag vil der desuden afholdes konkurrencer, som bliver afgjort både dagligt og ugentligt.

Alle aktiviteterne foregår fra 18. til og med 23. februar klokken 11.00-16.00 i stueetagen ved Imerco Home.

Kunsten To Go i Friis

Lørdag 16. februar kommer Kunsten To Go forbi med en workshop for hele familien i Friis Shoppingcenter klokken 11.00-15.00 Her vil Kunsten medbringe et væld af sjove og anderledes materialer til at sætte gang i fantasien og kreativiteten hos både store og små. I workshoppen får familien mulighed for at være med til at skabe en skulptur, der skal ende ud i en gigantisk kreativ superhjerne. Skulpturen kommer med retur til museet, hvor den her bliver sat sammen med andre familiers hjerneskulptur.

Spilcafé på museet

Læg nu den iPad! Der er nemlig mulighed for at komme til at spille helt almindelige spil fra dengang de voksne var børn. Prøv kræfter med Ludo og mange andre analoge spil. Det foregår på Aalborg Historiske Museum i både uge syv og otte.

Legeland i DGI Huset

Fra mandag d. 18. februar til og med søndag d. 24. februar kan du besøge legeland i DGI Huset. Her er DGI hallen til et stort spring og klatrelegeland. Entrébilletter kan købes ved ankomst i receptionen eller online.

Hils på de nye dyr i Zoo

En tur i zoo er også næsten en klassiker. Her kan du komme til at hilse på de nye dyr i haven. Der er nemlig flyttet de ret sjældne hvidnæsede næsebjørne ind i stedet for de næsebjørne, der måtte flytte ud.

Tre pingvin-hunner er også flyttet ind, så kom og se, om de kommer i kontakt med havens pingvinhanner. Vinterferien i Aalborg Zoo byder desuden på en masse andre spændende aktiviteter. Zoo begynder at varme op til 2019’s store dinosaurudstilling, hvor du ved formidlingshuset ved Den Afrikanske Landsby kan komme og høre meget mere om de nulevende dinosaurer fuglene. Her kan du også bygge din egen fuglekasse for 25 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...