Shopping

Friis skal forynges

Små kaffebarer og lounges skal gøre det rart at hænge ud i centret, samtidig er nye butikker på vej

17. oktober 2017 kl. 08:03

AALBORG: Det bliver et både forandret og forynget Friis Shoppingcenter, der står klar næste efterår.

Nye butikker er på vej ind i de ledige lejemål og samtidig bliver hele centret shinet op med blandt andet kaffebarer og loungeområder.

- Man kan se, hvordan mange yngre mennesker kommer med deres laptops og arbejder på byens kaffebarer. Dem vil vi også gerne have indenfor, siger centerchef Lotte Vestergaard Skou.

Shoppingcentret er netop nu i gang med en transformation fra småkedeligt indkøbscenter med huller i tandrækken i form af ledige lokaler med papirdækkede vinduer til hipt storbycenter med attraktive forretninger. Over det kommende år vil hele Friis’ udtryk - inklusive facaden ændre sig, forklarer centerchefen og nævner blandt andet planerne om at etablere en café i det sydvestlige hjørne af Medborgerhuset og omdannelse af torvet ved Nørregade-indgangen.

- Vi vil drive et center, som passer til de mennesker, som lever i byen, og som har en ung livsstil, forklarer hun.

Magasin klar næste efterår

Første del af forandringen tog for alvor form fredag, da Nordjyllands største H&M slog dørene op efter en længere flytte- og ombygningsperiode.

Op mod 250 stod i klar i køen, da det røde bånd blev klippet, og Lotte Vestergaard Skou glæder sig over den store interesse - både fra kunderne og fra mode- og interiørkæden.

- Det betyder rigtig meget for os at få H&M, som er et af de største brands i Danmark, ind på denne måde. Det er med til at ændre hele udtrykket på centret, siger hun.

Selv om H&M med sine 2.500 kvadratmeter er en betydelige spiller, så er det dog åbningen af Magasin i efteråret 2018, man for alvor venter på.

Arbejdet med at indrette bygningerne er i fuld gang, men hvornår åbningen finder sted, ønsker Lotte Vestergaard Skou endnu ikke at afsløre - blot at det sker på den anden side af sommerferien.

- Det er kæmpe stort, og ingen kommer til at være i tvivl om, hvornår Magasin åbner. Vi kommer til at tælle ned, fastslår hun og tilføjer, at de ledige lejemål, som de senere år har plaget Friis, i grove træk vil være fortid, når Magasin slår dørene op.

- Vi er meget tæt på, at alle huller er fyldt. Vi er gennem årene blevet klandret, at vi ikke har gjort mere for at få nogen ind. Men det tager op mod et år, fra man laver en kontrakt, til butikken åbner. Samtidig er vi meget optagede af at få de rigtige ind, forklarer hun.

Nøjagtig hvilke butikker, der åbner i centret, er indtil videre en hemmelighed, men centerchefen lover, at det er nogle, aalborgenserne vil blive rigtig glade for.

- Vi tænker rigtig meget over, at det skal være butikker, der passer sammen. Vi har i det hele taget meget høje ambitioner for det her sted.

Annonceret indhold

Nyeste