Tilbyder en hånd til indkøb og andre praktiske opgaver eller et lyttende øre

AALBORG: Mange ting lukker ned, og vi rykker sammen. 2020 er året for gode initiativer og hjælpeaktioner, for folk, der på en ene eller anden måde er ramt af coronakrisen.

Sådan var det i foråret, og sådan er det nu, hvor smittetallene går i vejret.

I kulturhuset og mødestedet A2, som Aalborg Citykirke står bag, er en gruppe frivillige derfor igen klar til at hjælpe aalborgensere, der er fanget i corona-situationen.

- Vi kan se, at der er et tydeligt behov, og er derfor klar til at række en hånd til de, der har brug for det, siger koordinator for initiativet Simon Lionel Nielsen.

LÆS OGSÅ: Fanget af corona: Få hjælp til indkøb eller en af tale med

25-30 frivillige udgør indtil videre korpset af hjælpere, der er klar til at rykke ud på opgaver i Aalborg og Nørresundby.

- På samme måde som vi gjorde i foråret, kan vi købe ind, hvis man ikke kan komme ud eller hjælpe med små praktiske opgaver. Samtidig kan vi også være et lyttende øre, hvis man har brug for det, forklarer han og tilføjer:

- Vi tænker, at der måske er en del ældre, der på grund af situationen lige nu, vil sidde mere alene i julen, end de plejer, fordi det er svært at få besøg.

Katrine Schousboe
De frivillige kan hjælpe med f.eks. at købe ind, hvis man har svært ved selv at komme af sted. Arkivfoto: Bente Poder

Frivillige på cykel

Simon Lionel Nielsen har allerede haft et opkald fra kommunen, som bad om hjælp til en ældre kvinde, ligesom de har været af sted for at hjælpe en ung mand, som var i selvisolation og derfor ikke havde mulighed for at få købt ind.

- Vi har for eksempel også været ude at hjælpe én, der havde brug for at få oprettet en Facebookprofil, så hun kunne holde kontakt, og den slags småopgaver kan vi godt påtage os.

De frivillige hjælpere er primært helt unge, derfor har man valgt at koncentrere hjælpen omkring midtbyen og Nørresundby, sådan at det muligt at komme frem på cykel.

Vil du enten hjælpe eller kender en der har brug for en hjælpende hånd, kan du anmode om medlemskab af den lukkede Facebook-gruppe A2 Håndsrækning i Aalborg, her kan du så finde navne og telefonnumre på koordinatorerne.

Simon Lionel Nielsen understreger, at man ikke behøver at være en del af Aalborg Citykirke for at få hjælp, og at man selvfølgelig overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...