500 tøjdyr skal minde os om flygtningebørn

AALBORG: Hvis du går over Gammeltorv på mandag, 31. august, så vil du blive mødt af et noget anderledes syn.

500 bamser vil nemlig fylde godt op på det centrale torv i løbet af eftermiddagen.

Det er frivillige fra Mellemfolkeligt Samvirke, der går i aktion for at få Aalborg til at tage imod nogle af de flygtningebørn, der lever i Moria-lejren på Lesbos.

De 500 bamser svarer til det antal flygtningebørn, som Aalborg sammen med resten af landet bør tage imod, lyder det i en pressemeddelelse fra Mellemfolkeligt Samvirke.

- Bamserne er et symbol på den tryghed og stabilitet, vores land kan være med til at give mange af de flygtningebørn, hvis hverdag længe har været præget af frygt for morgendagens uforudsigelighed. I lejren er der mangel på alt. Vand, mad, telte, læger, sikkerhed og tryghed. Derfor skal vi give dem et hjem og sørge for en fair sagsbehandling, siger Annette Scheibel, der er lokal frivillig i Mellemfolkeligt Samvirke.

I forbindelse med eventen er der konkurrencer og lege med forbipasserende, og der bliver en "fotostation", hvor man har mulighed for at få taget bamsebilleder. Herudover kan man skrive under på borgerforslaget om, at Danmark skal tage imod de 500 flygtningebørn.

Bamseaktionen finder sted mandag, 31. august, klokken 14.30-16.30.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...