Vejarbejde og afspærring ved cykelløb fik bilister til at bryde loven

AALBORG: Flere bilister mistede besindelsen, da en række veje i Aalborg torsdag var afspærret på grund af cykelløb, DM i enkeltstart.

I forvejen kan det være svært at komme rundt i Aalborg på grund af omfattende vejarbejde mange steder i byen, og torsdagens afspærringer på grund af cykelløb gjorde kun trafikbøvlet endnu værre.

Det fik frustrationerne til at koge over hos nogle bilister:

- Nogle ville ikke respektere, at der var spærret af, for nu havde de måske holdt og ventet i en time. Så gik de ud, fjernede afspærringen og kørte væk. Det så vi eksempler på flere gange torsdag, fortæller politikommissær Jess Falberg fra færdselsafdelingen hos Nordjylland Politi.

Skubbede personer væk

Han var leder af politiets trafikindsats i forbindelse med torsdagens store cykelløb. Og han beretter om flere ulovligheder:

- En bilist gik ud og fjernede personer, der stod ved en af posterne ved cykelløbet. Der blev ikke brugt vold, men personerne blev skubbet til side, så bilisten kunne komme forbi, fortæller Jess Falberg.

- Det er selvfølgelig en politiopgave, hvis det sker på den måde, at det er ulydighed. Vi nåede dog ikke at få fat på dem her, der helt klart brød afspærringen ved cykelløbet, siger han.

Hvis politiet havde nået af få fat i de bilister, kunne de forvente bøder for at overtræde færdselsloven.

I kø i timevis

Jess Falberg kan godt forstå, hvis nogle bilister er frustrerede over de mange vejafspærringer på grund af vejarbejde og endnu flere afspærringer torsdag som følge af cykelløbet.

- Det har givetvis været rigtig svært at komme hjem eller komme rundt torsdag. Der har nok været nogle bilister, som har siddet i kø i måske to-tre timer.

Men - pointerer politikommissæren - bilisterne skal stadig overholde lovgivningen og respektere skiltning og afspærringer.

Plads til forbedringer

Nordjyllands Politi stod ikke for organiseringen af cykelløbet eller valg af rute, men har allerede nu talt med arrangørerne om, at det må gøres bedre næste gang:

- Rent sportsligt blev torsdagens cykelløb afholdt fint, men trafikmæssigt - nej. Vi har lavet en evaluering og konkluderet, at der er ting, der skal forbedres.

- Når der er modkørende trafik på cykelruten, og folk ikke overholder skiltningen, så er man nødt til at se indad og sige, at så må vi gøre det bedre næste gang, lyder det fra Jess Falberg.

Søndag går det løs igen med DM-cykling i Aalborg-området. Men denne gang cykles der i grupper, og ruterne vil være bedre afspærret, oplyser politiet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...