Videnskabsmødet er en blanding af workshops og foredrag - her f.eks. med astronaut Andreas Mogensen. Arkivfoto: Claus Søndberg
Det sker

Frygt for smittespredning aflyser Videnskabsmødet

Festival for børn og unge var i forvejen skåret ned i omfang

23. september 2020 kl. 14:56

AALBORG: Den fortsatte stigning i antallet af coronasmittede her i Aalborg får nu DR og universitetet til at aflyse den årlige Videnskabsfestival for børn og unge.

Festivalen skulle have fundet sted lørdag 3. oktober og var i forvejen skåret væsentligt ned i omfang i forhold til tidligere år. Men risikoen for, at festivalen kan medvirke til at eskalere smitten yderligere, betyder, at den nu helt er aflyst, hedder det i en pressemeddelelse fra AAU.

Helt snydes skal du dog ikke. Enkelte af festivalens arrangementer vil nemlig kunne opleves digitalt og i radioen.

- Beslutningen er nødvendig, men træls. Vi havde glædet os til at vise både unge og familier, hvad videnskaben kan. Men vi har som store kultur- og uddannelsesinstitutioner et særligt ansvar for at udvise forsigtighed og ikke løbe unødige risici, når corona-smitten udvikler sig, siger strategisk chefrådgiver på AAU, Bo Jeppesen.

- Risikoen er for stor, når Videnskabsmødet – trods alle tiltag for at overholde myndighedernes krav til denne type begivenhed – er baseret på mange mennesker samlet ét sted. Som et plaster på såret kan vi tilbyde elektroniske og digitale erstatninger for dele af programmet, siger chef for DR Viden, Carsten Nymann.

Nogle arrangementer rykker som sagt over i et digialt universers og radioen. Det gælder f.eks. ultra:bit, som lærer børn om teknologi, der kan findes online på dr.dk/ultrabit og Ramasjang-projektet Ramasjang Redder Fuglene, der fortsat vil køre over skærmene.

Under selve Videnskabsmødet skulle DR P1-programmerne Brinkmanns Briks og Kortsluttet have sendt live fra stedet. De kan stadig høres på P1 lørdag 3. oktober fra klokken 13-15.

Arrangørerne fra DR Viden og AAU beklager i pressemeddelelsen aflysningen og lover, de nu vil bruge tiden for at forberede Videnskabsmødet 2021.

Annonceret indhold

Nyeste