Og såååå lige en selfie til Instagram. Vi har travlt med telefonerne til karnevalet - det giver pres på mobilforbindelserne.Arkivfoto: Martin Damgård
Det sker

Fuld skrald på mobilsignalet til karneval

Master bliver vendt og ekstra sat op for at sikre din mobilforbindelse til den store fest

21. maj 2018 kl. 11:14

AALBORG: Stemningen er høj, kostumerne flotte, og øllet flyder, og hvad er så mere naturligt end at dele festen på sms og sociale medier.

Sådan er vi mange, der tænker, når karnevalet går løs om en god uges tid.

- Man vil gerne vise, at man har det sjovt. Det er på nogle måder blevet lidt et selfie-show, siger formand for Aalborg Karneval Mette Bugge.

Kig denne vej og smiiiil. Karnevalet er blevet lidt af et selfieshow, hvor vi gerne vil vise, vi har det sjovt, mener formand for Aalborg Karneval Mette Bugge.Arkivfoto: Martin Damgård

Ekstra master op

Men den megen mobilaktivitet giver - særligt i Kildeparken - pres på forbindelserne, fordi vi gerne vil ringe og skrive på samme tid.

- Mange kommer i grupper, og man bruger telefonen til at holde styr på hvor hinanden er, siger hun.

For at sikre signal til alle samarbejder Aalborg Karneval med teleselskaberne om at få stillet master op.

I næste uge rykker Telenor og TDC således ud og stiller master op i parken, mens de eksisterende master på Aalborg Kongres & Kultur Center, Hotel Hvide Hus og Kennedy Plads bliver vendt mod Kildeparken.

Ud over at holde os opdaterede på sociale medier, bruger mange også mobilerne til at holde sammen på deres gruppe. Arkivfoto: Martin Damgård

Udfald hører fortid til

- Vi mener, at alle på den måde er dækket ind. Operatørerne er vant til at vurdere, hvor meget, der er brug for. De stiller master op her på samme måde, som de gør til festivaler, siger hun.

Mette Bugge understreger, at større udfald på mobilnettet til karneval efterhånden hører fortiden til.

For år tilbage var det et tilbagevendende problem, men år for år er kapaciteten vokset, sådan at der sidste år kun var en lille times tid, hvor det hele gik lidt langsomt.

Omkring 75.000 deltog i karnevalsparaden sidste år, mens op mod 50.000 så på.

Annonceret indhold

Nyeste