Veterantog er efter flere års ufrivillig pause atter klar til at rulle ud på skinnerne med store og små passagerer

AALBORG: Det populære veterantog er klar til igen at rulle ud på skinnerne i Aalborg.

Det er helt givet en glad og positiv nyhed, der vil falde i særdeles god jord hos både store og små togentusiaster.

Og glæden er endnu større hos medlemmerne af Limfjordsbanen, som nu i flere år har været grounded med køreforbud med deres kære damplokomotiv parkeret i remisen på grund af flere forhold.

Men nu er tiden så inde til at skovle kul på kedlerne og slippe hestekræfterne løs på skinnerne.

For veterantoget ruller nemlig igen i efterårsferien i uge 42, og så kan forældre, bedsteforældre og utålmodige børn allerede nu sætte kryds i kalenderen og begynde at glæde sig til togturen.

Torben O. Andersen
Veterantoget er blevet passet og plejet af Limfjordsbanens medlemmer under den lange og ufrivillige pause, men nu gælder det om både at se fremad og køre ligeud. Arkivfoto: Claus Søndberg

Inddrog driftstilladelsen

For forståelsens skyld skal det dog lige nævnes, at veterantoget ikke har været ude at køre siden 2016.

Limfjordsbanen fik inddraget sin driftstilladelse af Trafikstyrelsen den 15. juni samme år, fordi banens dokumentation ikke var tilfredsstillende i forhold til de stillede krav.

Og da tilladelsen endelig kom i hus efter års venten og tovtrækkeri, så blev Limfjordsbanen her i år ramt af et afbrændingsforbud og dermed køreforbud udstedt af Banedanmark med henvisning til den ekstremt varme sommer og den dermed forhøjede risiko for naturbrande.

Morten H. Larsen, Aalborg, er sekretær i bestyrelsen for Limfjordsbanen og medlem af driftsudvalget, og han siger til aalborg:nu, at man netop nu arbejder på at tilrettelægge den endelige køreplan for efterårsferien.

- Vi har endnu ikke fastsat de enkelte køredage, men der bliver formentlig tale om to afgange på to forskellige ruter, og det bliver med damplokomotivet og tre til fire vogne.

- Det vil i givet fald være ruterne Aalborg-Lindholm t/r og Aalborg-Østhavnen t/r.

Det kribler og krabler

- Alt er under planlægning pt., og der bliver meldt offentligt ud, lige så snart driftsudvalget har fået lagt brikkerne endeligt på plads, fortæller han.

Morten H. Larsen:

- Materiellet er klar til at køre ud på skinnerne, for vi har jo haft god tid til klargøringen.

- Vi glæder os naturligvis helt vildt til at komme ud og køre igen, og det kribler og krabler simpelthen i os alle, siger han.

Billetpriserne er ikke fastsat endnu, men en voksenbillet t/r vil formentlig komme til at koste lidt over 100 kroner.

Og praksis er, at en børnebillet koster halvdelen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...