Pilar Fontalba giver koncert på Kunsten på  fredag 3. november. pr-foto
Livet her

Fyraftenskoncert på Kunsten

Spansk oboist giver koncert

01. november 2017 kl. 16:51

AALBORG: På fredag 3. november er der fyraftenskoncert på Kunsten med den spansen oboist Pilar Fontalba.

Hun er en af de førende på sit instrument i det internationale musikmiljø. Hun er uddannet ved konservatorier i Madrid, Schweiz, Frankrig og Italien og har spillet som solist med symfoniorkestre over den halve verden, optrådt på mange forskellige festivaler og på en særlig invitation med Pierre Boulez i Paris.

Som musiker har Pilar Fontalba især helliget sig den nye musik, vor egen tids, hvor hun dels spiller med sit eget Ensemble Laboratorium, dels med så estimerede ensembler som Ensemble Modern, Ensemble Recherche og Ensemble Intercontemporain.

Pilar Fontalba har uropført adskillige nye værker komponeret specielt til hende, og hun har modtaget priser for sit spil og sit engagement omkring den nye musik.

På programmet ved Fyraftenskoncerten finder man musik af Luciano Berio, Nicolás Verin, Germán Cancián, Juan José Eslava og Louis Aguirre.

Før koncerten fortæller den spanske komponist Juan José Eslava om sit værk i programmet og om den nye musik i det hele taget. Eslava er højt respekteret for sin indsigt og sit virke og er en af specialisterne i tidens nye elektroniske musik og lydkunst.

Der er gratis adgang til hans introduktion, der finder sted kl. 14-15 i Kunsten’s auditorium.

Derimod er der entre til selve koncerten.

Fyraftenskoncerterne ligger alle på fredage kl. 17, og de støttes økonomisk af Statens Kunstfond og Aalborg Kommune, af Dansk Komponist Forening og en række fonde, Augustinus Fonden, Beckett Fonden, Louis-Hansens Fond, Oticon Fonden og Solistforeningen.

Annonceret indhold

Nyeste