Brian Christensen donerer portrætbilleder til folk, der har mistet jobbet som følge af covid-19

AALBORG: Han har selv været nede at ligge - ikke bare en, men to gange. Derfor kan Brian Christensen nemt forestille sig, hvor håbløst, det må føles at miste jobbet som følge af corona.

Men i stedet for kun at have medfølelse, har han sat sig for at yde sit bidrag til at hjælpe de mange, der er ramt af pandemiens følger.

- Jeg fik hjælp, da det var mig, der var nede, nu kan jeg give noget tilbage til fællesskabet, konstaterer han.

Derfor har den selvstændige Aalborg-fotograf besluttet, at han ganske gratis vil fotografere 100 danskere, der har mistet jobbet på grund af covid-19. Som en del af projektet Headshot Event 2020 donerer han et portrætfoto til dem hver, et foto som de kan bruge til f.eks. cv og LinkedIn som en hjælp til at finde et nyt job.

- Det er almindelig kendt, at har man et godt foto på LinkedIn, får man mange flere visninger på sin profil. Derfor er det vigtigt, siger han.

Katrine Schousboe
Det blev til 50 portrætter i København, nu får også 50 arbejdsløse i Aalborg muligheden for et gratis billede. Foto: Brian Christensen

Glade og taknemmelige

Allerede i begyndelsen af november var han i København, hvor han på Hotel Crown Plaza fotograferede de første 50 personer. Og nu er turen kommet til Aalborg, hvor han 17. december står klar til at tage imod 50 mere.

- Det var virkelig rørende i København. Her var der rigtig mange fra rejsebranchen, der tilmeldte sig - og mange af dem, viste sig jo at kende hinanden. Det var helt almindelige mennesker, som nu stod uden arbejde, fortæller han.

Eventen i Aalborg finder sted på Slotshotellet Aalborg i Rendsburggade. Hotellet sponserer et lokale til begivenheden og hjælper med det praktiske, så Brian Christensen selv kan koncentrere sig om kameraet.

- Der er meget arbejde i det for mig også med at efterbehandle billederne, men det gør jeg gerne. Og i København kunne jeg jo se, hvor glade folk blev, og hvor meget det betød for dem at få et i og for sig simpelt billede, siger han og tilføjer:

- Der var også plads til grin og kommentarer a la "held og lykke med at få mig til at se godt ud". Men jeg synes faktisk, det lykkedes med dem alle, også selv om der ikke var meget tid til hver enkelt.

Katrine Schousboe
Brian Christensen overvejer om Headshot Event skal være en årligt tilbagevendende begivenhed. Foto Lars Pauli

Hjælper videre

Brian Christensen har tidligere arbejdet på lager. Men efter at være gået ned med stress for anden gang for et par år siden, måtte han indse, at han skulle noget andet.

- Kameraet blev lidt min medicin til at få det bedre. Og så fik jeg hjælp af kommunen og Business Aalborgs iværksætterforløb til at starte som selvstændig. De så mine billeder og troede på mig.

For godt et års tid siden var firmaet Brian Christensen Photography derfor en realitet, her han specialiseret sig i netop headshots og erhvervsfotografi.

Han lægger ikke skjul på, at corona også har ramt hans lille virksomhed hårdt, men han mener omvendt ikke, det nytter bare at sætte sig hen og vente på bedre tider.

- Mange ting er gået i stå, men så må man prøve at skabe noget nyt, og jeg elsker forskelligheden i det, jeg laver. En aften kan jeg stå og fotografere et band, og næste dag fotograferer jeg opsagte medarbejdere på en virksomhed, fortæller han.

Brian Christensen har en drøm om, at Headshot Event 2020 kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed. Måske med en form for betaling, som så skal gå til et velgørende formål. For det med at betale tilbage, ligger ham meget på sinde.

- Samfundet hjalp mig, nu hjælper jeg videre. Og måske kan det her inspirere andre til også at gøre noget. I denne vanskelige coronatid synes jeg, vi skal hjælpe hinanden så godt, vi overhovedet kan, fastslår han.

Og at det faktisk hjælper, kan han allerede konstatere.

- I går var der en af dem, jeg fotograferede i København, der skrev til mig. Han havde fået nyt arbejde, og var simpelthen så taknemmelig for det, jeg havde gjort.

Du kan læse mere om Headshot Event 2020 - og tilmelde dig, hvis du er mistet dit job - ved at trykke her

Katrine Schousboe
Når billederne er taget, skal de også behandles - det hele tager tid, men den bruger Brian Christensen gerne, hvis han kan hjælpe nogen. Foto: Lars Pauli
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...