Trio bag legendarisk vinstue i Algade åbner ny café i nabolokalerne

AALBORG: Der er lang vej igen. Men de skal nok nå dertil. Så meget er Charlotte Koch sikker på.

For godt nok har udfordringerne stået i kø for hende de seneste uger, men nu kan der snart ikke være flere tilbage.

- Da vi fik de gamle gipsvægge og lofter ned, dukkede der selvfølgelig nogle kedelige overraskelser op. Bygningen havde for eksempel ingen sokkel, og spærrene var rådne, fortæller hun.

Men nu går det den rette vej - med opbygning i stedet for nedrivning. Og det vil vitterligt ikke være til at genkende den tidligere symaskineforretning i Algade 59, når lokalerne med al sandsynlighed åbner som en kombineret café og festlokaler i slutningen af april.

- Vi er fortsat ikke helt på plads med konceptet, men hælder mest mod en café i dagtimerne og selskabslokaler om aftenen og lørdag, siger hun.

Katrine Schousboe
Bag lag af gips gemte der sig både kedelige og glædelige overraskelser - blandt andet en smuk murstensvæg og bindingsværk. Foto: Lasse Sand

LÆS OGSÅ: Legendarisk vinstue i Algade genåbner snart

Får aldrig chancen igen

Det seneste år har Charlotte Koch sammen med sin mand Klaus, der også har Caboon overfor, og bror Michael stået bag den legendariske Holles Vinstue lige på den anden side af væggen. Og tanken om det ledige lejemål blev for stor en fristelse for de tre.

- Vi får aldrig chancen igen for at få noget så tæt på, så vi måtte bare slå til, siger hun.

Bygningerne har samme ejer, og derfor har de fået lov at bryde hul i muren og etablere en branddør, der giver adgang til køkkenet i Holles.

- Det betyder, at vi kan nøjes med en lille bar omkring søjlen i det nye lokale, og så ellers bruge køkkenet inde ved siden af. Det er så smart, siger hun og vurderer, at der bliver siddepladser til omkring 30 i "Holles lillebror".

Katrine Schousboe
I slutningen af april er det et år siden, at Charlotte Koch genåbnede Holles Vinstue - nu håber hun igen, at hun kan holde reception. Foto: Lasse Sand

LÆS OGSÅ: Holles er klar til genåbning

Reception på årsdag

Ligesom konceptet endnu ikke er helt på plads - er navnet til det nye sted det heller ikke. Men noget med café er oppe at vende, det samme er Bette Holle.

Bag lokalerne er en gårdhave, som giver plads til yderligere 20-25 gæster og foran lokalerne i Algade bliver der udeservering med cirka 10 pladser.

- Det bliver noget helt nyt. Men vi har længe virkelig manglet et sted at holde selskaber. Vi har mange bookinger om lørdagen og må lukke for vores øvrige kunder, det, synes både de og vi, er lidt træls, siger hun, som har planer om, at f.eks. foreninger kan holde møder i lokalerne på hverdagsaftener, mens fødselsdage og andre større fester kan rykke ind om lørdagen. På hverdage kan der så altså være café i dagtimerne.

- Men det handler jo lidt om, hvordan vi kan få det til at gå op med personale og timer. Det er vi ikke helt færdige med at se på, fastslår hun.

27. april er det nøjagtig et år siden, at Charlotte Koch genåbnede Holles efter lokalerne i godt to år havde været restaurant. Og netop den dato er nu sat som pejlemærke for åbningen af det nye sted.

- Det kunne jo være lidt sjovt, hvis vi kunne holde reception igen den dato.

Katrine Schousboe
I gårdhaven forventer Charlotte Koch, der bliver plads til 20-25 gæster. Foto: Lasse Sand

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...