Til gengæld bliver opholdsforbud ikke forlænget. Se her hvad forskellen er

AALBORG: Fra og med i dag får Jomfru Ane Gade ny status. De seneste ugers opholdsforbud bliver nemlig ophævet, til gengæld bliver Gaden i stedet et såkaldt hot spot.

Nordjyllands Politi fortæller i en pressemeddelelse, det sker, fordi de vurderer, at det ikke længere er nødvendigt med et decideret forbud for at forhindre sammenstimlen og smittespredning, fordi man ikke længere kan købe alkohol efter kl. 22. Samtidig giver forsamlingsforbuddet på ti personer politiet mulighed for at skride ind, hvis der opstår et behov.

- Derfor forlænger vi ikke opholdsforbuddet, men Jomfru Ane Gade er etableret som det, vi kalder for et hot spot, siger politidirektør ved Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen.

Gadens status som hot spot betyder, at politiets patruljer holder særligt øje med området.

- Smittetallet er højt, så vi vil fortsat være tilstede i området – og ser vi en udvikling, der betyder øget smitterisiko, så er vi klar med et opholdsforbud igen, understreger politidirektøren.

Nordjyllands Politi fortsætter sit øgede patruljetryk i hele politikredsen og kommer rundt og holder øje med, at regler og restriktioner overholdes.

- Vi er klar over, at et forsamlingsforbud på ti er indgribende, men det er altså nu, at vi skal reagere, hvis vi skal have smittetrykket tvunget ned. Derfor vil vi også give bøder, hvis f.eks. forsamlingsreglerne overtrædes, siger Anne Marie Roum Svendsen, der dog understreger, at hvis man som borger pludselig befinder sig i en situation, hvor en spontan forsamling opstår, så vil politiet som udgangspunkt give et påbud om, at man spreder sig, før man giver en bøde.

Det skærpede forsamlingsforbud på maksimalt ti personer gælder til og med 22. november.

Du kan se regler og restriktioner på www.coronasmitte.dk eller ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...