Mandag og tirsdag kan man se det gamle it-udstyr køre på stadsarkivet. Arkivfoto
Livet her

Gammeldags it

Se de gamle hjemmedatamater køre på stadsarkivet

15. oktober 2017 kl. 13:51

AALBORG: I en tid hvor vi igen taler om at vores børn og unge skal lære at kode for at kunne klare sig i et stadigt mere digitaliseret samfund retter Aalborg Stadsarkiv i efterårsferien fokus på 1980erne og på de første hjemmedatamater.

Mandag og tirsdag i efterårsferien er det muligt at komme hen på Stadsarkivet og se de gamle maskiner køre, samt se nogle af de programmer og spil, som vi brugte dengang. Vi vil gerne give voksne og ikke mindst børnene i Aalborg en mulighed for at se forløberne for laptops, ipads og gaming-PC’ere.

- Vi opfordrer også alle, der har gamle hjemmecomputere samt bånd eller disketter med egne programmer, spil, tekster, billeder regneark osv. til at aflevere det til Stadsarkivet, så kan vi få dokumenteret og gemt hvordan de første hjemmedatamater blev brugt i Aalborg, siger Rasmus Falk, digital arkivar.

- Dernæst vil vi også meget gerne i kontakt med de computerklubber, der fandtes i Aalborg i 1980’erne, for at få dokumenteret deres aktiviteter, eksempelvis i forhold til de programmer der blev skrevet dengang. Så hvis nogle ligger inde med materiale derfra, vil vi meget gerne tage imod det og ikke mindst høre beretninger om de tidligste hjemmedatamater, siger han.

Formålet med at vise de gamle maskiner i funktion på Stadsarkivet er, at tilskynde borgene i Aalborg til at finde ældre digitalt materiale frem fra gemmerne og aflevere det til os, så vi kan bevare det for eftertiden.

Der er åbent i stadsarkivet, Arkivstræde 1, mandag 16. oktober og tirsdag 17. oktober, begge dage kl. 10 - 16.

Annonceret indhold

Nyeste