Vivabolig i samarbejde med Aalborg Bygas

AALBORG: En forsøgsordning med gasdrevne tørretumblere har været så stor en succes, at boligorganisationen nu vil se på muligheden for at udbrede løsningen til flere afdelinger.

Det startede som et forsøg med tre gasdrevne tørretumblere i en af Vivaboligs afdelingers vaskekældre i Øgade-kvarteret i Aalborg, da et par elektriske tørretumblere stod overfor en udskiftning. Den nye løsning var både hurtigere, billigere og mere skånsom mod tøjet, og de nye maskiner blev da også taget så godt imod af beboerne, at idéen om gasdrevne tørretumblere bredte sig til andre afdelinger i Vivabolig.

- Vores fællesvaskerier er helt klart et område, hvor vi har mulighed for at spare på både energien og beboernes pengepunge. Vi hørte om den anden afdelings succes med bygas og valgte, at gøre dem kunsten efter. Vi benytter i forvejen miljømærkede vaskemidler, så bygas er i høj grad med til, at gøre vores vaskerier bliver endnu mere "grønne", fortæller Per Rimmen, bestyrelsesformand i Vivaboligs Afdeling 7 i Aalborg SØ.

Hos Aalborg Energikoncerns Gas-afdeling glæder man sig over interessen for de gasdrevne tørretumblere, og håber, at Vivaboligs positive erfaringer kan inspirere andre til at se i retning af gasdrevne produkter i fremtiden.

- Vi er glade for, at de gasdrevne tørretumblere er blevet så godt modtaget, og det er vores håb, at endnu flere med tiden vil få øjnene op for bygassens fordele som "brændstof" til tørretumblere. Vi glæder os også over, at beboerne i Vivaboligs afdelinger oplever, at der med gasdrevne produkter både er tid og penge at spare. Når man køber Grøn Bygas er der samtidig tale om en CO2-neutral løsning, siger Henrik Andersen, Afdelingsleder for Gas i Aalborg Energikoncern.

Hos Vivabolig har de positive erfaringer med forsøget indtil videre betydet investeringer i gasdrevne tørretumblerløsninger i to af boligorganisationens 25 afdelinger, og i fremtiden vil man have de gasdrevne alternativer med i overvejelserne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...