Interessen for arrangementet, hvor børn kan tage på restaurant uden mor og far, er enorm, og billetterne rives væk

AALBORG: Restauranter over hele landet er onsdag 10. oktober klar til at byde et udsædvanligt ungt publikum indenfor til en overdådig tre retters menu, når det for ottende år i træk er tid til Smagens Time. Bistro 59 er en af de restauranter i Aalborg, som har valgt at være med, og de glæder sig til at byde børnene velkommen indenfor.

Går selv i barndommen

Det er Melting Pot Fonden, som står bag Smagens Time, der kort og godt går ud på, at børn og unge i alderen 5-15 år kan tage på restaurant uden deres forældre og smage mad, de normalt ikke får serveret derhjemme. Overskuddet fra arrangementet går til fondens arbejde med at hjælpe udsatte unge gennem madprojekter og kulinariske uddannelsesprogrammer, og det er der tilsyneladende mange, som gerne vil støtte.

I hvert fald har over 100 restauranter på landsplan valgt at deltage, og flere af stederne meldte lynhurtigt udsolgt. I Aalborg er det, udover Bistro 59, Musikkens Spisehus, Restaurant Jørn, Mortens Kro og Restaurant Textur, der står klar til at byde børnene indenfor til en helt speciel aften.

- Det er fedt at få nogle børn ind, så de kan prøve at spise forskellige retter, som de måske ikke er vant til, siger Mathilde Madsen, der er fungerende restaurantchef på Bistro 59.

Indehaveren af restauranten, Thomas Egebo, stiftede oprindeligt bekendtskab med arrangementet i forbindelse med et tidligere job og har valgt selv at deltage, efter han startede sit eget. I år er det dermed femte gang, Bistro 59 er med, og det glæder Mathilde Madsen.

- Det er en frivillig tjans for os, så vi tjener ikke penge på det. I stedet får vi den glæde, som børnene giver. Det er livsbekræftende, og så går man selv i barndommen sådan en aften. Det er rigtig fedt, siger hun.

På dagen vil de deltagende restauranter over hele landet servere en sund og velsmagende tre retters menu ud fra årets tema "Alt godt fra planteriget" til de over 4.850 børn og unge. I følge Melting Pot Fonden er formålet med arrangementet primært at forkæle børnenes smagsløg og udvide deres madmod, sans for bordskik og nye fællesskaber.

Camilla Gammelgaard
Billetterne til arrangementet rives væk over hele landet. PR-foto

Kreativitet og dans

Hos Bistro 59 gør de også alt, hvad de kan, for at leve op til det.

- Vi er stadig i tænkeboks for at finde på sjove ting og sager til menuen. Det er selvfølgelig planteriget, der er i fokus. Så vi vil finde på lækre retter med grøntsager og frugter med lidt kød til, fortæller Mathilde Madsen.

Hun har været med til arrangementet tidligere, og hun er imponeret over de unge gæster. For selvom man måske kunne forestille sig, at de er en smule tilbageholdende med at prøve nye retter, så har det hidtil ikke været tilfældet.

- Børnene virker generelt glade og spiser det, som de får serveret. De synes bare, det er super fedt at komme i byen uden mor og far, siger hun.

På restauranten opfører de sig da også selv en smule anderledes, end de plejer, når alle gæsterne er under 16 år.

- Vi blander bordene, så børnene kommer til at sidde sammen med nogen, de ikke kender på forhånd, men snakken går alligevel med det samme. Når alle har spist, så hygger vi og danser lidt rundt, fortæller Mathilde Madsen.

Det giver sig selv, at der på sådan en aften ikke kan indgå en klassisk vinmenu, men det hindrer ikke personalet i at tænke kreativt. Børnene kan nemlig godt skåle med vinglassene alligevel:

- Vi serverer økologisk og biodynamisk Voelkel saft, der faktisk er lavet på chardonnay og merlot druer. Børnene synes, det er vildt sjovt at fortælle forældrene, de har drukket "vin", når de kommer hjem, griner hun.

I Nordjylland deltager i øvrigt følgende restauranter:

• Skovsgård Hotel, Brovst

• Restaurant P.O.L.O., Himmerland Golf og Spa Resort, Farsø

• Bryghuset Vendia, Hjørring

• Restaurant De 2 Have, Skagen

• Brøndums Hotel, Skagen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...