Morten Rytter er ny restaurantchef hos Restaurant Rusk og Brasserie. Foto: Claus Søndberg
Mennesker

Gastronomisk begavet: Fra cykelmekaniker til restaurantchef

Vi har fået en snak med Morten Rytter, der har fået nyt topjob hos Rusk. Mød ham her

01. oktober 2019 kl. 18:15

AALBORG: Der er kommet et nyt ansigt bag dørene hos restaurant Rusk i Brandstrupsgade. Det er nu 26-årige Morten Rytter, der som nyudnævnt restaurantchef tager imod gæsterne, når de kommer ind på den franskinspirerede gourmetrestaurant.

Men hans karrierevej til det prestigefulde job har ikke været snorlige. Da Morten fyldte 18 år, flyttede han fra den lille nordjyske fødeby Sindal til Aarhus for at blive cykelmekaniker. Her drømte han om at komme ud at rejse med et World Tour-hold, men skæbnen havde andre planer, og Morten Rytter fik i stedet opbygget en karriere som sælger og butikschef i en cykelforretning.

Men efter et par år med tandhjul, dæk og cykelslanger kunne Morten Rytter mærke, at der var noget andet, der trak i ham.

- Jeg har altid haft en stor interesse for gastronomi og vin, og derfor valgte jeg i stedet at gå ind i restaurationsbranchen i Aarhus, fortæller Morten Rytter.

Morten Rytter (t.h.) og køkkenchef Simon Pedersen (t.v.) har gået på kokkeuddannelsens grundforløb sammen. Foto: Claus Søndberg

Erfaringen havde stor betydning

Efter et par år på den aarhusianske madscene startede Morten Rytter som tjener hos Rusk, men allerede 14 dage efter han startede jobbet, blev han tilbudt at blive restaurantchef.

- Jeg blev overrasket og skulle lige tænke over det et par dage, før jeg sagde ja, fortæller Morten Rytter.

- Arbejdet er faktisk ikke så anderledes, end det jeg har været vant til som butikschef, det er bare et andet produkt, jeg arbejder med nu, fortsætter han og fortæller, at den første tid som restaurantchef er gået forrygende, netop fordi han har gode kompetencer at trække på.

- Jeg har en del erfaring med menneskelig kontakt fra min tid som sælger og butikschef, og det er meget den samme tilgang, som jeg bruger her. Jeg kan virkelig snakke med alle mennesker, fortæller Morten Rytter.

Netop den erfaringsbaserede vinkel fremfor den skolede ser Morten Rytter også som et godt fundament for at skabe en hyggelig og indbydende stemning i restauranten.

- Det er nok lidt mere uformelt på Rusk, fordi jeg har en lidt anden tilgang end så mange andre, fortæller Morten Rytter.

- Jeg er meget mig selv, og det er ikke sådan noget med hånden bag ryggen og rank ryg. Det er mere afslappet, og jeg går og hygger mig meget med mit arbejde, fortsætter han.

Morten Rytters kærlighed til mad og vin stammer fra hans far, som har præsenteret ham for det franske køkken allerede fra barnsben. Foto: Claus Søndberg

Passionen for vin fylder meget

Vinen har en helt særlig plads i Morten Rytters hjerte. Derfor har han også planlagt, at han inden for de næste par år vil tage uddannelsen til sommelier, og det var da også vinen, der blev en af Morten Rytters indledende opmærksomhedspunkter, da han startede som restaurantchef.

- Mit første fokus var, at jeg gerne ville have styr på vinkortet, for en af de ting jeg selv godt kan lide, når jeg går ud og spiser, det er, at der er et stort udvalg af vin - ikke nødvendigvis kun på flasker, men også på glas, fortæller han.

- Jeg kan se, at der i Aarhus er en del restauranter, der arbejder med dette koncept, så derfor har jeg arbejdet en del på at få opdateret vinkortet. Jeg tror, det store vinudvalg nu er en smule unikt for Rusk. Det er ikke mit indtryk, at der er så mange andre restauranter her i Aalborg, der kører med dette koncept, fortsætter han.

Men idéer er der nok af. Morten Rytter og køkkenchefen Simon Pedersen har derfor allerede mange ting i støbeskeen i form af forskellige arrangementer, som de håber på kan blive til virkelighed i den nærmeste fremtid.

Annonceret indhold

Nyeste