Mor og datter får pris for at give førstehjælp til Anne Sofie Ballebys kæreste

AALBORG: Anne Sofie og Marianne Balleby fra Aalborg er Årets Hjerteredder 2021. Hjerteforeningen har netop uddelt deres årlige pris til en - eller i det her tilfælde flere - der har gjort en særlig indsats for at redde liv.

Og det har 26-årige Anne Sofie og hendes mor. Sidste år i september gav de i bogstaveligste forstand livet tilbage til Anne Sofies jævnaldrende kæreste, Jeppe Mikkelsen, da han under en familieferie på Sjælland faldt om med hjertestop.

Anne Sofie Balleby har tidligere fortalt til os her på aalborg:nu, hvordan det var, som om hun i situationen fik uanede kræfter.

- Jeg rev Jeppe ned på gulvet, ringede 112 og begyndte hjertemassage. Heldigvis vidste jeg, min mor var på vej - for jeg var ikke i tvivl om, at hvis nogen kunne redde Jeppe, så var det min mor, fortalte hun tidligere på året.

LÆS OGSÅ: Jeppes hjerte gik pludselig i stå: Sådan blev han reddet af Anne Sofie og Marianne

Moren, Marianne Balleby, er sygeplejerske og overtog hjertemassagen, mens andre fik hente hjertestarter og hjalp med hjertelungeredning. Og indsatsen og den hurtige hjælp var så god, at Jeppe Mikkelsen i dag er uden fysiske mén og er tilbage på både golfbane og job på fuld tid.

Anne Sofie og Marianne Balleby modtog prisen som Årets Hjerteredder 2021 i forbindelse med Hjerteforeningens indsamlingsshow Hjertegalla i weekenden. I alt 47 var indstillet til at blive årets hjerteredder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...