Aalborg-iværksættere vil have os til at åbne låger på mobilen

AALBORG: Det lyder umiddelbart som en god og næsten usandsynlig julehistorie - du betaler 249 kr. for at være med, men får til gengæld gaver for næsten 4000 kr.

Men ikke desto mindre er det, hvad de to Aalborg-iværksætterne Alexander Søe Larsen og Emil Kjær, vil gøre i en helt ny form for julekalender på mobilen.

- Jeg er sådan en, der ikke sover ret meget. Min hjerne kører altid. Og på et tidspunkt havde min kæreste købt en færdig pakkekalender til sig selv, men jeg kunne se, at hun ikke gad halvdelen af gaverne, og så tænke jeg, det måtte kunne gøres bedre, siger Emil Kjær, der er medejer af kaffebar-kæden Baco.

Hurtigt måtte han dog indse, at det ville blive for uoverskueligt med en gammeldags kalender, så hvorfor ikke lave en app, som alle nemt kan bruge på mobilen.

Katrine Schousboe
Makkerparret har brugt et års tid på at udvikle Dinjulekalender. Foto: Henrik Bo

Noget for enhver

Efter godt et års arbejde er Dinjulekalender nu en realitet - komplet med 24 dage med overraskelser til brugerne serveret af en række kalenderpartnere.

- Bag hver låge er der en gave eller et gavekort. Vi har sørget for, at alle vores partnere har en webshop eller er landsdækkende, så kalenderen kan bruges over hele landet, forklarer Emil Kjær.

Gaverne er f.eks. tre måneders brug af Mofibo, gavekort på drinks på Heidi's Bier Bar, ligesom der er gaver fra deKarl, Sackit, Kokkens Hverdagsmad og en hel række andre aktører.

- Der er noget for enhver smag i løbet af måneden. Og hvis man ikke selv vil bruge sin gave, kan man sende den videre til en anden pr. sms eller messenger, for vi synes ikke, at gavekortene skal gå til spilde, siger Emil Kjær.

Katrine Schousboe
Glem alt om pap og papir - i Dinjulekalender er det skærmen, det gælder. Foto: Henrik Bo

App skal være hyggelig

Makkerparret er bevidst gået efter at samarbejde med så mange Aalborg-firmaer som muligt, for særligt her det første år er de interesserede i at få feedback på deres produkt, så de kan forfine Dinjulekalender.

- Vi har indtil videre fået vanvittig god respons, så det er jo rigtig dejligt, når man har arbejdet på noget længe, siger han og tilføjer, at den største udfordring med app-konceptet er, at vi er ret traditionsbundne, når det kommer til jul. Og en julekalender er for mange noget med hygge og pap.

- Derfor har vi også gjort en del ud af, at det skal være hyggeligt at komme ind i appen og åbne den daglige låge, fortæller han.

En ulempe har elektronikken dog - vil i hvert fald nogle af os mene. For er du (også) en af dem, der elsker at gå låge-amok og gerne spiser chokoladerne for flere dage ad gangen, så må du med Dinjulekalender pænt vente. Her kan du nemlig ikke snyde foran, men må væbne dig med tålmodighed til klokken slår midnat, før du kan se dagens gave.

- Ja, der er ikke noget at gøre, man kan ikke snyde appen, ler Emil Kjær.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...