Gåturene er allerede blevet en stor succes - specielt gavlmalerierne hiver folk op af sofaen. Foto: Nicolas Cho Meier
Det sker

Gavlmalerier og åndehuller: Kom med på unikke gåture i Aalborg

Du kan opleve byen fra helt nye vinkler ganske gratis. Turene går blandt andet til Vestbyen, Eternitten og havnefronten

24. juni 2019 kl. 12:01

AALBORG: "Som tiden dog går" er et koncept, der skal lokke folk op af sofaen og ud i bybilledet.

Det er Himmerland Boligforenings måde at fejre deres 75-års jubilæumsår og kigge på udviklingen og historien i udvalgte områder af byen.

- At gå ture sammen er en god måde at opleve bygningerne og områderne på, og så kan det skabe et sammenhold og få folk ud at bevæge sig, fortæller Jens Utzon, som er kommunikationschef hos Himmerland Boligforening.

Det er frivillige beboere, som har meldt sig som lokaleksperter og gå-ambassadører, og de sørger for at guide folk igennem forskellige områder af byen. Hver tur har sin egen vinkel, og dermed kan man blandt andet se frem til en tur ved Spritten med en snaps undervejs, en tur på Eternitten med historiske vingesus, flere gavlmalerier i Vestbyen og en tur ved Universitetet i Aalborg Øst med fokus på udviklingen i form af Plusbus, nybyggeri og et kanalprojekt.

Alle er velkomne på gåturene. Foto: Nicolas Cho Meier

Alle er velkomne

Det betyder meget for boligselskabet, at beboerne og områderne, de lever i, er omdrejningspunkt for ruterne og fortællingerne.

- Vi husker naturligvis, at det er mennesker, som bor i vores boliger, og vi vil gerne høre deres historier. Det er jo også dem, der færdes i områderne hver dag og ved mest om dem, og dermed kan gøre turene spændende og relevante for andre at komme med på. Vi har eksempelvis også haft en "legeplads-crawl", hvor en bedstefar viste de steder frem i Aalborg Øst, som han besøger med sine børnebørn, fortæller Jens Utzon.

Det er planen, at "Som tiden dog går" skal fortsætte året ud med cirka én gåtur om ugen, og Jens Utzon understreger, at gåturene er åbne arrangementer, og at alle er velkomne til at gå med.

- Tanken er, at det skal skabe nogle bæredygtige fællesskaber, der skal kunne fortsætte efter det her år. Vi vil gerne bidrage til, at folk kommer mere ud og møder nye mennesker og får bevæget sig, siger Jens Utzon.

Himmerland Boligforening har skabt arrangementet i samarbejde med Aalborg Kommune og DGI, som en del af deres Bevæg dig for livet-kampagne.

Annonceret indhold

Nyeste