Sofie Ellegaard elsker at eksperimentere med forskellige måder at gøre tingene på - da andre butikker lukkede ned under corona lavede hun f.eks. dørsalg. Arkivfoto: Bo Lehm
Shopping

Gejst vil give dig flere oplevelser

Populær livsstilsbutik eksperimenterer med nye måder at shoppe på

02. oktober 2021 kl. 11:11

AALBORG: Hendes hoved er konstant fyldt med masser af gode ideer. Tanker, der bare venter på at blive omsat til nye tiltag.

Det kan alle os, der elsker at besøge den kombinerede livsstils-, interiør-, retrobutik og kaffebar Gejst i Fyensgade, i den grad nyde godt af. For indehaver Sofie Ellegaard er typen, der altid har gang i noget nyt.

- Jeg elsker at eksperimentere og er ikke bange for at prøve tingene af. Nogen gange går det godt, andre gange finder jeg bare på noget andet i stedet, fortæller hun.

Og nu er Sofie Ellegaard klar med et helt nyt tiltag i den populære perle i Øgadekvarteret.

Fremover skal vi nemlig også kunne komme til forskellige former for events i Butik Gejst. I første omgang laver hun en aften i slutningen af måneden, hvor man kan komme og lære at lave pedari-æsker. De polstrede og stofbeklædte små æsker har de seneste måneder taget Instagram med storm, og nu kan du altså få hjælp til selv at komme i gang med stofrester, nål og tråd.

- Mange har savnet at komme ud under corona, og vi vil jo generelt gerne hygge os, så nu laver jeg noget, der er lidt anderledes, fortæller hun.

Også i november har Sofie Ellegaard et event i støbeskeen. Her bliver det ligeledes en krea-aften, men med fokus på at folde rosetter og engle til julepynt og pynt til gaver.

LÆS OGSÅ: På jagt efter konfirmationskjole? Butik Gejst er klar med nyt koncept

Butik Gejst kan lidt af det hele - fra vintagetøj, kunst og design over god kaffe og specialiteter.Arkivfoto: Matthew Burnett

Få levering til hoveddøren

I det hele taget har Butik Gejsts indehaver stort fokus på, at vi skal have en oplevelse, når vi besøger butikken.

- For mig er det ikke nok bare at have en butik, der skal også ske noget. Og jeg tror egentlig, jeg ville kede mig, hvis ikke jeg fandt på noget nyt eller skørt, siger hun og tilføjer, at hun også i forbindelse med corona har tænkt en del over, hvordan man egentlig gør en butik fed, og hvad hun selv gerne ville mødes med.

Netop under corona var Sofie Ellegaard en af de forretningsdrivende i byen, der afsøgte nye stier og måder at gøre ting på. Hun etablerede blandt andet et dørsalg og tilbød også at bringe varer direkte ud til kunderne.

- Jeg synes her bagefter, at man kan fornemme, at kunderne er blevet optaget af de nye måder at gøre tingene på. Man har taget noget af det, vi lærte under corona, til sig, siger hun.

Derfor vil Butik Gejst de kommende uger som et forsøg igen tilbyde levering direkte til hoveddøren om fredagen - om det er friske flødeboller, neglelak eller nye vinterstøvler er underordnet - man skal bare ringe eller skrive sin ordre ind og så i øvrigt handle for minimum 299 kroner.

- Vi genindfører det, fordi flere faktisk har efterspurgt det. Nu må vi se om, der så fortsat er et behov, ellers finder vi bare på noget andet, siger hun.

Sofie Ellegaard pusler også med en række andre ideer - nogle vil blive til noget, andre ikke - en af dem er ind imellem at holde åbent på nogle lidt skæve tidspunkter f.eks. en torsdag aften eller en søndag, bare for at kunne tilbyde noget andet.

- Det kan også være, vi kommer til at holde særligt åbent for personalegrupper eller andre, der kan samle en flok. Jeg synes, det er fedt at prøve nogle ting af, og på den måde er butikken nok en god forlængelse af min person. Det her er meget mit sted, lyder det.

LÆS OGSÅ: Kæmpe succes: Sofie sælger sine varer i døren

Corona - og særligt tiden efter - har fået Sofie Ellegaard til at tænke over, hvad det er en for shoppingoplevelse, hun gerne vil give. Arkivfoto: Bo Lehm
Annonceret indhold

Nyeste