Du kan købe eller bytte bygge-materialer - se her hvor og hvornår

AALBORG: Mangler du nogle vinduer, eller drømmer du om en kabeltromle lavet om til et fedt bord? Det er nogle af mulighederne, når Aalborgs første bæredygtige byggemarked snart slår dørene op.

Tina Larsen
Du kan både købe og bytte i den gamle remise. Foto: Martin Damgård

Og allerede nu bugner den gamle remise på Hjulmagervej af vinduer, planker, lamper, stole og meget andet.

Det er ikke kun materialer, som håndværkere har i overskud, men også gamle, antikke møbler og materialer fra bygninger i Aalborg som borgmesterforvaltningen, Eternitten, AKKC, Spritten og mange andre.

- Hele idéen er, at både private og erhverv kan komme her og købe eller bytte brugte byggematerialer, siger Christian Helweg, der står bag materialebanken. Han ejer også naboerne Urban City og Råt & Godt, og meningen er, at de tre kreative steder skal samarbejde.

Tina Larsen
Kabeltromler kan få nyt liv som et bord. Foto: Martin Damgård

Man kan tage materialerne med hjem - eller få designet sit helt eget møbel.

- Du kan selv vælge, om du vil købe materialerne rå, få os til at skære dem i længde og høvle dem, eller lade os om at bygge et møbel til dig af de materialer du finder i Materialebanken, siger Christian Helweg.

- Man kan købe eksempelvis planker og bordben i byggemarkedet, og så kan vi i Råt & Godt lave det til et fedt bord. Eller man kan købe en stol og få den ombetrukket i Urban City. På den måde kan man få sit helt eget, skræddersyede møbel. Man får noget unikt, som andre ikke har.

Tina Larsen
Tanken bag det bæredygtige byggemarked er blandt andet at undgå ressourcespild. Foto: Martin Damgård

At byggemarkedet også er byttebørs, ligger helt i tråd med tanken bag.

- Det er vigtigt, at vi har fokus på miljøet. Vi skal være bæredygtige og undgå ressourcespild, siger Christian Helweg.

Råt & Godt Materialebank - Det Bæredygtige Byggemarked åbner med stor event lørdag 16. november klokken 10-15. På dagen er det blandt andet muligt at vinde et plankebord bygget af materialer fra Materialebanken.

Tina Larsen
Du finder materialebanken hos Råt & Godt og Urban City i bunden af Hjulmagervej. Foto: Martin Damgård

Derefter er åbningstiden onsdag fra klokken 10 til 18 og lørdag klokken 10 til 15 i remisen, der ligger på Hjulmagervej 58.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...