Better World Fashion får årets bæredygtighedspris

AALBORG: De har succes med at producere læderjakker ud af brugt læder.

Og nu kan Aalborg-virksomheden Better World Fashion også smykke sig med en titel som vinder af Aalborg Bæredygtighedspris 2018.

Det er sjette år, at bæredygtighedsprisen bliver uddelt i forbindelse med Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Better World Faskinen producerer læderjakker ud af brugt læder. Og når du er træt af din læderjakke, kan du aflevere den tilbage og få en ny for halvdelen af prisen.

Miljø- og Energiudvalget, som står bag prisen, har valgt at pege på Better World Fashion som vinder, fordi virksomheden fremmer det cirkulære Nordjylland ved at være baseret på det, man kalder en cirkulær forretningsmodel, hvor jakker af genbrugsmateriale recirkuleres og genbruges.

Forretningsmodellen tager hensyn til alle aspekter af det brede bæredygtighedsbegreb, hvilket stemmer overens med det dokument, som Aalborg lægger navn til nemlig - Aalborg Commitments. Her har over 700 byer skrevet under på nogle indsatsområder, som de vil arbejde for hen imod en bæredygtig fremtid.

Better World Fashion formår at skabe engagement hos andre og sætter fokus på cirkulær økonomi og bæredygtighed gennem fortællinger om hvert enkelt produkt, lyder udvalgets begrundelse.

Reimer Ivang, stifter af Better World Fashion, er stolt og glad for at vinde prisen-

- Hele vores forretning er bygget op om bæredygtighed og cirkulær økonomi, så det er bare fedt at få anerkendelse netop inden for netop det område. Hos Better World Fashion er hele filosofien, at tingene skal køre i kredsløb, for det mener vi, giver mening. Jeg er derfor glad for at stå med prisen i dag, som vi vil passe godt på et år indtil den vandrer videre i 2019, siger han.

Bæredygtighedsfestivalen varer til og med i morgen, 15. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...