Drømmer du om at gå vinteren i møde i spraglet strik? Så er det Redens Genbrugsbutik i Danmarksgade, du skal besøge. Foto: Sarah Thun
Shopping

Genbrugsbutikker i Aalborg: Vi guider dig til de bedste loppefund

Skal dit tøjskab friskes op på en billig og bæredygtig måde? Vi giver dig syv genbrugsbutikker i Aalborg og omegn

03. oktober 2021 kl. 10:10

AALBORG: Efteråret banker på døren, og hvis du også mærker fingrene krible for at få fat i noget nyt til garderoben, hvorfor så ikke investere i genbrug, som både er bæredygtigt, billigt og gavner en god sag?

Vi har besøgt en masse genbrugsbutikker i Aalborg for at kunne guide dig til, hvad du finder hvor. Og med genbrugsbutikker mener vi altså vaskeægte genbrugsbutikker, hvor du med god samvittighed kan købe løs - det er jo bare at donere penge til en god sag.

Reden: Lille genbrugsperle i midtbyen

Hos Reden er der på alle prisskilte markeret, hvad dine penge kan blive brugt til - det gør det lidt nemmere at shoppe løs. Foto: Sarah Thun

På Danmarksgade ligger Redens Genbrugsbutik. Det er primært dame- og herretøj og lidt tasker og accessories.

Butikken er lille og overskuelig. Det er tydeligt markeret, hvor du kan finde hvad, og hver enkelt vare har et lettilgængeligt prisskilt. Herrerne har næsten deres helt egen afdeling - til deling med overtøjet.

En favorit fra butikken er bøjlestangen med sweatre i spændende og unikke designs, og i det hele taget er det svært at forlade butikken uden en favn fuld af spændende sager. At der så også sælges noget, der ligner hjemmesyede muleposer af overskudsstof tæller kun som et ekstra charmerende bæredygtigt bonus!

Her er desuden et stativ med tøj på halv pris, hvor man kan slå sig løs, hvis man er til de helt billige kup - og ellers er priserne meget standard - dog for en god kvalitet af tøj.

Læs mere om butikken her

Reden Genbrug: Danmarksgade 21, 9000 Aalborg

Kirkens Korshær: Godt og blandet i midtbyen

I butikken her, kan du købe VHS'er for 10 kroner. Lidt pebret for noget helt ubrugeligt eller en god pris for en samler? Foto: Sarah Thun

Kirkens Korshærs butik på Søndergade er ret stor, når man tager i betragtning, at den ligger midt i byen. Der er en hel væg med glas og porcelæn, et boghjørne, brætspil, en stor reol med sko, og så er der tøj til både mænd og kvinder.

Måske er det på grund af størrelsen, den varierede mængde af ting og sager og de forskelligartede hylder og stativer, men mit bedste tip er at opgive at danne sig et overblik og i stedet bare give sig i kast med et eller andet og så arbejde sig igennem udvalget fra en ende af.

Prislejet er meget standard her også - til gengæld kan du finde lidt af hvert, og er du heldig og tålmodig, kan du garanteret gøre et spændende kup. Jeg faldt over et par retro rulleskøjter med sidestillede hjul for bare 30 kroner.

Læs mere her

Kirkens Korshær: Søndergade 14, 9000 Aalborg

Røde Kors: Overskuelig genbrugslykke i cykelafstand

Hos Røde Kors på Ny Kærvej faldt jeg fuldstændig for en lille samling af fine porcelænsdukker. Foto: Sarah Thun

Det er lækkert at shoppe i Røde Kors butikken på Ny Kærvej. Her er der sorteret, hængt op og tydeligt markeret. Butikken har en helt perfekt størrelse til en spontan lille shoppetur - der er god plads til alle tingene, men den er stadig overskuelig og jeg bliver ikke væk derinde.

Der er sågar et pakkebord, hvor man kan pakke sit nyindkøbte porcelæn ind, lækre store prøverum, der er nemme at finde, der er masser af tøj til både mænd, kvinder og børn - sko i lange baner, køkkensager, porcelæn, sengetøj, nørklerier lavet af frivillige og en fin møbelafdeling.

Her er desuden masser af baby-/børneting. Der er puslepuder, børnegynger, skråstole og alverdens andre ting. Hvis du skal have baby og vil spare lidt på udstyret, så kan det nok betale sig at kigge forbi butikken på Ny Kærvej.

Det bedste er næsten priserne - her venter et godt kup med god samvittighed.

Læs mere her

Røde Kors Butik: Ny Kærvej 43, 9000 Aalborg

IGEN: Skindjakker og skattejagt

Hos Igen havde de et helt stativ med forskellige skindjakker - så hvis man er vild med den slags, vil jeg sige, at Igen er the place to be. Foto: Sarah Thun

"Igen" ligger lige ved siden af Røde Kors-butikken, så hvorfor ikke lige tage begge med, når man alligevel er der. Her er der tøj til mænd, kvinder og børn - standard priser, og du kan også være heldig at finde en fin vase eller lidt spændende porcelæn.

Hos Igen finder du et lille udvalg af møbler. Jeg spotter straks et par pindestole, en reol i smukt mørkt træ og et sofabord med hylde af fransk flet. Det er ikke til foræringspriser, men hvis man leder efter fine møbler, så er det her tydeligvis et sted, hvor man kan være heldig.

Tøjafdelingen består af nogle store stativer, hvor man må på skattejagt og tage sig tid til at rode lidt rundt i mængderne. De står længst væk fra hovedindgangen, så hvis det er garderoben, der skal findes nyt til, så er et godt tip at stile direkte mod fjerneste hjørne og arbejde sig igennem.

Læs mere her

Igen Genbrug: Hattemagervej 21, 9000 Aalborg

Blå Kors: To etagers genbrugsmekka

I Blå Kors' Genbrugscenter i Skalborg er det især det store udvalg af møbler, der er værd at køre efter. Foto: Sarah Thun

Hos Blå Kors i Skalborg får du ikke mindre end 3.800 kvadratmeter at boltre dig på. Det er faktisk Nordjyllands største genbrugsbutik, og det er især en stor fordel, hvis du skal bruge nogle unikke møbler med historie og patina - dem har butikken nemlig god plads til, og rigtig mange af.

Butikken udmærker sig desuden med mange køkkenting, værktøj, en bryllups-/galla-/konfirmand-afdeling, et stativ med udklædningstøj og et enormt boghjørne på førstesalen. Når sandt skal siges, kan du faktisk finde ret mange ting her.

Der er det med Blå Kors-genbrugsbutikkerne, at en person engang fik en kreativ ide, der gik ud på at sortere alting efter farve. Det kan man mene om, hvad man vil, men det betyder, at det er overordentlig vanskeligt at lede specifikt efter eksempelvis en kjole, fordi der er kjoler i alle mulige forskellige farver. Så her skal man simpelthen hele førstesalen igennem.

Mit bedste tip til genbrugsbutikken her må derfor være at gå derind med et åbent sind og se, hvad du falder over - der er mange gode ting, men det er lidt svært at finde rundt i tøjet, som til gengæld er prissat til 35 kroner per del almindeligt herre- eller dametøj. Det er da nemt.

Læs mere om butikken her.

Blå Kors Genbrugscenter: Løven 6, 9200 Skalborg

Danmission: Genbrugs-supermarked

Er helt oppe at køre over udvalget af CD'er. Home sweet home - i 00'erne. Foto: Sarah Thun

Danmission i Svenstrup er en af de største i byen, og her vil jeg vove den påstand, at du kan finde nærmest alt. Hvis du mangler nogle meget specifikke ting, så er det her stedet, hvor du kan skrive en liste og regne med at finde det meste.

Butikken er lidt uoverskuelig, men mest fordi den er så stor. Alting er nemlig kreativt delt op. Jeg forelskede mig lidt i afdelingen med porcelæn og kunne ikke dy mig for at tælle samlingen af gamle mormor-tekander - 49 styk. Den er god nok.

Her kan du finde alt muligt tøj - en stor afdeling af børnetøj også og sko opdelt efter sæson. Her fandt jeg også et stativ med motorcykeltøj og en masse vandrestave - altid godt at vide, hvor man finder den slags. Priserne er helt rimelige, og hvis du har god tid til at tudse rundt, kigge på det store udvalg og udvælge dine favoritter, så er det her sted tæt på himlen.

Læs mere om butikken her

Danmission: Hobrovej 792, 9230 Svenstrup J

Kirkens Korshær: Kæmpebutik med skæve åbningstider

På genbrugsbutikkens Facebook-side lægger de løbende billeder op af alle de nye ting, der kommer ud i butikken. Foto: Kirkens Korshær, Svenstrup

Butikken i Svenstrup er det endnu ikke lykkedes mig at fange. De holder nemlig kun åbent lørdag og onsdag - til gengæld lægger de gerne billeder på Facebook af genbrugsguldet dagen inden, så du kan være lidt ajour med, hvad du skal kigge efter.

En gennemgang af disse billeder viser, at butikken har eller har haft ting som ski, cykelvogn, plæneklippere, grill, værktøj og masser af byggematerialer.

Rygtet vil, at butikken er stor og har en hel afdeling med byggematerialer - så måske du skulle kigge forbi her næste gang gør-det-selv projekterne står i kø.

Husk bare, at der kun er åbent to dage om ugen, og at du kan følge dem på Facebook her.

Kirkens Korshær:Mosevangen 2, 9230 Svenstrup J

Annonceret indhold

Nyeste