Dan Bruun åbner atelier med salg af brugte møbler, som han giver sit eget præg og udtryk

AALBORG: Snart kan man også købe møbler lavet af genbrug i Street Food.

I morgen, lørdag 5. maj, åbner "BRUUN Upcycling Art & Design", det er udstilling og værksted, og Dan Bruun er manden bag.

- Jeg skaber personlige kvalitetsmøbler ud fra genbrug. Min måde at gøre det på er at beholde en del af møblet og give det mit eget præg og udtryk. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når jeg laver reoler, borde og stole. Jeg vil gerne give genbrug en ny sjæl i nye hjem, siger han.

- Jeg giver nyt liv til kasserede møbler eller andet træ. Jeg maler, jeg maler på - og jeg laver tingene om til noget helt andet, end de oprindeligt var. Jeg ser mig selv som multikunstner der især arbejder med træ og jern.

Tina Larsen og Kim Dahl
Dan Bruun har tidligere arbejdet som tømrer, og han beskriver sig selv som en multikunstner, der især arbejder med træ og jern.

Opgør med smid-væk-kultur

For Dan Bruun handler det om mere end at være kreativ.

- Et gennemgående tema for mig er et opgør med smid-væk-kulturen og det at fælde træer unødvendigt. Jeg synes, det er vigtigt, at vi ikke bare fylder ting, vi ikke bruger, i containere.

35-årige Dan Bruun, der kommer fra Brovst, har tidligere arbejdet som tømrer, og han er ikke et ukendt ansigt i Street Food - The Lighthouse.

- Det første år var jeg fuldtidsansat som teknisk chef med ansvar for driften af bygningerne og nye installationer. Den del varetager jeg igen i år, men kun i en deltidsstilling, da langt størstedelen af det tekniske kører af sig selv nu.

Det har givet Dan Bruun mulighed for at fordybe sig i sin helt store interesse.

- For et par år siden begyndte jeg at lave ting ud af planker derhjemme. Samtidig er jeg nu et sted i mit liv, hvor der er ro på tingene, og det har for alvor sat gang i min kreativitet. Nu føler jeg, at tiden er inde til at blive selvstændig, siger han, der også laver ting på bestilling.

Og det slutter ikke her, Dan Bruun har planer om at kontakte skoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner.

- Jeg vil gerne komme med idéer til arbejdsmiljøer, grupperum og fællesområder, hvor der er rart og inspirerende at opholde sig. At være med fra idé til resultat, siger han.

Tina Larsen og Kim Dahl
I morgen, lørdag, 5. maj, åbner Dan Bruun sit atelier i Aalborg Street Food.

Meget mere end mad

At man snart også kan købe møbler i Street Food, er helt i tråd med tanken bag.

- Vores koncept er bredt, og vi har også loppemarkeder, bingo og events, siger Isabel Enevoldsen, der er medejer af Street Food.

- Så hvis man går med en idé, så kom gerne til os, vi er åbne for samarbejde.

I august kan man opleve en udstilling, Dan Bruun arrangerer i samarbejde med Frida Stiil Vium (street art-kunstner mm., red) fra Street Station.

- Vi satser på, at mellem 20 og 30 lokale kunstnere kommer og udstiller i eventhallen, som støder op til mine lokaler på Aalborg Street Food, siger Dan Bruun.

Tina Larsen og Kim Dahl
Dan Bruun giver nyt liv til kasserede møbler.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...