Det er 70 år siden, at der første gang blev sendt en dansker ud på fredsbevarende mission. Det bliver markeret med en udstilling i Nordkraft. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier
Det sker

Gennem ild og vand for Danmark

Ny udstilling i Nordkraft fortæller om udsendte gennem 70 år

26. april 2019 kl. 15:52

AALBORG: I år er det 70 år siden, at Danmark for første gang sendte en dansker ud i en international fredsbevarende mission. Siden har 65.000 været sendt ud til krig, kriser og katastrofer.

Det bliver markeret med en vandreudstilling Udsendt Af Danmark, som åbner i Kedelhallen i Nordkraft 6. maj.

Projektet består af online videofortællinger med de udsendte selv, 360-graders oplevelser fra nogen af de missioner, Danmark bidrager til samt et brætspil og undervisningsmateriale til skolebrug.

På udstillingen kan man se alt fra personlige historier til fakta om missionerne. Man kan komme helt tæt på gennem VR-briller og 360-graders oplevelser, så der kan opleves en dagligdag som udsendt. Udstillingen er interaktiv ved brug af egen smartphone eller Ipad, hvor det er muligt at opleve videoer gennem QR-koder på hele udstillingen.

Udstillingen åbner med en reception mandag 6. maj - og du kan gå på opdagelse i fortællingerne til og med torsdag 9. maj. Onsdag eftermiddag er der foredrag med Sara La Cour, der er formand for kvindelige veteraner. Hun fortæller om at være kvinde i forsvaret.

Torsdag eftermiddag er der foredrag med Team Veteran og samme aften en gratis koncert med SuperScum.

Du kan læse mere om projektet ved at klikke her:

Annonceret indhold

Nyeste