30-årige Samantha Bengtsen bor og studerer i Aalborg. Arkivfoto: Bente Poder
Mennesker

Gift ved første blik: Sådan gik det for Samantha

Samantha Bengtsen deltog i sidste års sæson af DR-serien "Gift ved første blik". Dengang fandt hun ikke kærligheden, men hun har alligevel fået meget ud af at være med i programmet

07. september 2022 kl. 17:54

AALBORG: - Jeg blev ved med at tænke, at der måtte være mere i det. At det bare var, fordi vi ikke kæmpede hårdt nok. Men det var ikke noget godt match.

Ærligheden er tydelig hos 30-årige Samantha Bengtsen, der ser tilbage på sin deltagelse i syvende sæson af DR-serien "Gift ved første blik", hvor hun blev sat sammen med den landmandsstuderende Daniel Kreutzfeldt Rasmussen.

Et match, der ikke var vellykket. Seere af programmet vil måske huske afsnit 6, hvor en diskussion om brugen af opvasketabs skabte splid mellem de to deltagere. Forholdet sluttede dog også efter de fem uger, som eksperimentet varede.

- Jeg havde håbet, at programmet endte med, at jeg ikke skulle ud at date igen, men jeg kunne heller ikke forvente, at den rette bare kom og bankede på min dør. Så jeg var meget bevidst om, at jeg var nødt til at være aktiv, hvis jeg skulle videre, fortæller Samantha om tiden efter optagelserne.

Og det kom hun - videre.

Samantha Bengtsen deltog i syvende sæson af tv-programmet "Gift ved første blik", der blev sendt sidste efterår.  Arkivfoto: Bente Poder

Har fundet kærligheden

Samantha Bengtsen bor og studerer i Aalborg, og på postkassen står der nu to navne: Efter at sæson 7 blev sendt sidste efterår, har Samantha nemlig fundet kærligheden, og i maj flyttede kæresten, Johan, ind i lejligheden i Øgadekvarteret.

De mødte hinanden i slutningen af oktober sidste år. Kort efter at sidste afsnit rullede over skærmen.

- Mandag var vi på første date, tirsdag var vi på anden date, og torsdag var vi på tredje date, så det gik stærkt. Vi har det bare sjovt sammen. Samtalen flyder. Det er, som om vi snakker samme sprog, fortæller Samantha, der er uddannet fysioterapeut og for tiden læser en kandidat i muskuloskeletal fysioterapi på Aalborg Universitet.

Samantha Bengtsen er uddannet fysioterapeut og læser i øjeblikket en kandidat på Aalborg Universitet.  Arkivfoto: Bente Poder

Da de begyndte at date, var kæresten helt uvidende om hendes deltagelse i programmet. Og det gjorde tingene lidt lettere, forklarer hun.

- Det var rart, at det ikke handlede om min deltagelse i programmet. I den periode var der mange, der spurgte ind til det, så det var rart at snakke med en, som ikke havde set serien.

Glad for sin deltagelse

Selvom det i programmet ikke gik, som hun havde håbet, ser hun stadig tilbage på sin deltagelse med glæde. For i løbet af de fem uger, hvor hun var gift med Daniel, lærte hun meget, forklarer hun. Blandt andet på grund af den parterapi, som psykologen Gert Martin Hald, der stadig figurerer som ekspert i programmet, stod for.

- Før havde jeg en tendens til at gemme på følelserne, men i dag har jeg nemmere ved at tale om, hvordan jeg har det. Og så er jeg blevet bedre til at italesætte mine egne behov. Både over for min kæreste, min familie og mine venner, fortæller Samantha, der også vil følge den nye sæson af "Gift ved første blik", som netop er begyndt.

Hun mener stadig, at konceptet er interessant. Også selvom eksperimentet - for hendes vedkommende - ikke lykkedes. Og det var der en god grund til, mener hun.

- Vi blev matchet ud fra den begrundelse, at vi stod samme sted i livet og ville det samme på den lange bane. Men vi havde begge brug for nogen, som vi også kommunikativt var på bølgelængde med. Kommunikationen var vores største problem.

- Men jeg tror stadig, at programmet kan noget. Man har bare ikke fundet den rigtige opskrift endnu, siger Samantha.

Annonceret indhold

Nyeste