Nicolaj Holm drømmer om at få de helt store kunstnere som Adele og Ed Sheeran på scenen i Aalborg

AALBORG: Direktøren i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) vil have Aalborg på landkortet som en stærk kulturby. Han har allerede koncerter med Maroon 5 og Mariah Carey linet up, men han er sikker på, at byen kan klare endnu mere, hvis der løftes i flok. Derfor har han inviteret erhvervslivet og kollegaer fra Nibe Festival, Aalborg Events, Musikkens Hus og Skråen til møde.

- Jeg tror på, at hvis vi er lidt mere visionære og kan finde ud af at stå ved siden af hinanden i Aalborg, så kan vi løfte meget mere. Kan vi samtidig tænke ud af boksen og få erhvervslivet med, så kan vi komme rigtig langt, siger Nicolaj Holm.

Camilla Gammelgaard
Det handler ikke kun om at pulje penge. Det handler også om at trække på netværk, fortæller Nicolaj Holm. Foto: Lasse Sand

Alle har deres styrker

Maroon 5-koncerten i Mølleparken 1. juni har solgt 16.000 billetter, men Nicolaj Holm ser det som en generalprøve, der kan vise, om Aalborg vil de store internationale navne. Drømmen er at kunne sætte koncerter op, der sælger op imod 40.000 billetter i fremtiden.

- Det med at sige; "the sky is the limit" i 50-året for månelandingen er jo helt forkert. The sky is not the limit i Aalborg, hvis du spørger mig. Byen fortjener de helt store koncertnavne, siger Nicolaj Holm.

Selv nævner han navne som Adele og Ed Sheeran på musikfronten og Obama som foredragsholder, hvis han skal udpege nogle giganter. Her mener han, at alle aktører kan byde ind.

- Jeg vil rigtig gerne have de store koncert- og kulturhuse i Aalborg med som Musikkens Hus og Skråen. Jeg vil også rigtig gerne have Nibe Festival med, de har erfaringer med at lave store udendørs ting og trække store navne til og er begyndt at lave flotte koncerter i Gigantium, siger han og fortsætter:

- Jeg er også begyndt at snakke med erhvervslivet. Jeg vil gerne have Dansk Industri og Erhverv Norddanmark på banen, så vi sammen kan sætte os ned med Aalborg Events og se, hvor tæt vi kan komme på hinanden for at løfte opgaven i Aalborg.

Camilla Gammelgaard
Nicolaj Holm ser lyst på Aalborgs fremtid som stor kulturby. Foto: Lasse Sand

Sammen om risikoen

Nicolaj Holm påpeger, at Aalborg har mange stærke spillere, når det handler om at stable store arrangementer på benene, og at der allerede bliver arbejdet på kryds og tværs. For eksempel da Musikkens Hus var vært for Danmarks Indsamling, eller da der var Melodi Grand Prix i Gigantium. Men han mener også, det samarbejde skal stå endnu stærkere, hvis der skal løbes en risiko.

- Hvis vi er ude i de helt store navne, så er der ikke nogen i Aalborg i dag, som er store nok eller stærke nok til at løfte de navne helt alene. Skal vi have en Ed Sheeran eller Adele på banen, så skal vi løfte sammen, siger han.

- Der er så mange faktorer i det her, at vi er nødt til at stå sammen om det. Hvis der for eksempel kommer et underskud, hvem skal så dække det? Jeg tror ikke, vi kan løfte et kæmpe underskud hver især, og det er jo risikoen, man løber. Nogle gange finder du det rigtige navn, og andre gange er du uheldig. Men det skal selvfølgelig gerne gå i nul eller skabe et overskud, siger Nicolaj Holm.

Han har heller ikke et bud på en lokation, der kan have 40.000 mennesker endnu, men han er sikker på, det kan løses igennem et stærkt samarbejde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...