Folk i alle aldre strømmede forgæves i stort tal til et gratis tilbud om at få et smertetjek på Sygehus Nord

AALBORG: det blev en særdeles skuffende oplevelse for måske over mindst 100 gigtpatienter, der alle havde sat næsen op efter at få et gratis smertetjek på Aalborg Universitetshospital.

De mange fremmødte gigtpatienter måtte meget mod deres vilje gå igen med uforrettet sag på grund af kapacitetsproblemer, og de blev således sendt hjem med en lang næse uden at blive undersøgt overhovedet.

Der var ellers indbudt til et gratis smertetjek uden tidsbestilling på reumatologisk afdeling på Sygehus Nord i Reberbansgade i Aalborg, og tirsdag eftermiddag myldrede det rent ud sagt ind med flere hundrede patienter i mange forskellige aldersgrupper.

Dækkede ikke behovet

For det viste sig nemlig i praksis, at der kun var afsat tid og ressourcer til et halvt hundrede patienter, og det dækkede langt fra de fremmødtes behov.

Det er Gigtforeningen og Dansk Reumatologisk Selskab, der under overskriften "Smertetjek - fordi tiden tæller", har sat fokus på tidlig opsporing af inflammatoriske gigtsygdomme som f.eks. leddegigt, psoriasisgigt og rygsøjlegigt.

Fælles for dem alle er, at det efter arrangørernes opfattelse er helt afgørende, at sygdommene bliver opdaget og behandlet så tidligt som overhovedet muligt.

Utilfredsheden hos de mange fremmødte, der altså følte sig decideret snydt og måtte gå igen med uforrettet sag, var til at føle på, og et medlem af den lokale gigtforening i Aalborg beklagede da også på foreningens vegne over for de skuffede patienter, at der desværre var sket flere kiks i kommunikationen i forhold til dagens arrangement.

Torben O. Andersen
Flere hundrede mennesker mødte op til arrangementet, og hovedparten af dem måtte gå slukørede hjem uden at have fået en undersøgelse. Arkivfoto: Henrik Bo

Det er en svipser

Medlemmet siger til aalborg:nu, at det er særdeles beklageligt, at man må skuffe så mange mennesker.

- Vi skulle selvfølgelig i annoncen for arrangementet have gjort opmærksom på, at der kun var kapacitet til at undersøge et halvt hundrede mennesker i løbet af de to afsatte timer, og at der altså ikke var ubegrænsede ressourcer til rådighed.

- Det er en svipser, og det må vi så lære af og tage til efterretning, lød tilføjelsen.

Der er i øvrigt tale om en kampagne, som løber af stablen i ugen op til fredag den 12. oktober, som er international gigtdag.

Denne fredag tilbydes der igen et gratis smertetjek til interesserede, og det finder sted på Løve Apoteket på Nytorv i Aalborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...