Gigantisk festfyrværkeri oplyste aftenhimlen, da Talls Ships Races kulminerede med en sand fest fredag aften

kAALBORG: Der er ikke tidligere set så spektakulært et fyrværkeri i Danmark, som det, mange tusinde tilskuere oplevede fredag aften over Aalborg og omegen.

Sådan lyder meldingen fra Aalborg Events, der har været involveret i få fyrværkeriet til byen - et fyrværkeri der også markerer, at det er 20 år siden, The Tall Ships Races var i Aalborg første gang.

Men Limfjordsbroen som affyringsrampe blev mellem 2500 og 3000 kilo krudt fyret af i et storslået, musikstyret festfyrværkeri.

Tina Larsen
Foto: Peter Broen

Fyrværkerimester Gunnar B. Knudsen, der er indehaver af firmaet "Højen & Magic Fyrværkeri" i Holstebro, står bag det 19 minutter lange fyrværkerishow, og for nylig sagde han sådan her til aalborg:nu.

- Fyrværkerishowet består hovedsageligt af luftbomber, som er det samme som krysantemumbomber, og de bliver suppleret med batterier, romerlys og et hav af andre effekter. Luftbomberne - eller kuglebomberne om man vil - bliver skudt op på himlen, hvor de så eksploderer i en farvepragt uden sidestykke, og jeg tør godt love, at alle farvenuancer på farveskalaen er repræsenteret, forklarede han.

Tina Larsen
Foto: Peter Broen

Og det er en erfaren fyrværkerimester, der sammen med 20 medarbejdere gav dig den store oplevelse. Gunnar B. Knudsen har siden 2006 været fyrværkerimester i Tivoli i København, og han har blandt meget andet også lavet shows til Kongehuset og i Legoland.

Tina Larsen
Foto: Peter Broen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...