Den kommende cykelsti skal være med til at hæve trafiksikkerheden på strækningen. Arkivfoto: Lars Pauli
Livet her

Giver Aalborg Kommune ni millioner til en ny cykelsti

Den skal give større trafiksikkerhed og bedre sammenhæng i området

30. september 2021 kl. 12:59

AALBORG: Nu kan du godt begynde at glæde dig, hvis du er cyklist på vejen mellem Vestbjerg og Vodskov.

Det er nemlig netop blevet besluttet, at der skal etableres en cykelsti på strækningen mellem de to byer - nærmere bestemt på Tingvej. Det bliver en dobbeltrettet cykelsti - det vil sige, at der kommer en i hver side af vejen i stedet for en fælles for begge retninger.

Det har længe været et stort ønske fra borgerne i Vestbjerg og Vodskov, at der bliver gjort noget til gavn for trafiksikkerheden, da vejen er blevet kaldt utryg og ikke nem at cykle på.

Det er regeringen samt Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, der har afsat penge til, at arbejdet med 27 cykelstier fordelt i hele landet nu kan blive sat i gang. Det skriver transportministeriet i en pressemeddelelse.

Der er bevilget 9 millioner kroner til cykelstien mellem Vestbjerg og Vodskov, dertil kommer Aalborg Kommunes egenfinansiering, som endnu ikke er endelig på plads.

- Interessen fra kommunerne har været rigtig stor, og det er nogle virkeligt gode projekter, der nu kan komme i gang. Det kan ikke siges nok, hvor godt det er for både klimaet og folkesundheden, når flere man stiger ud af bilen og hopper på cyklen, siger transportminister Benny Engelbrecht.

- Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi er et flertal i Folketinget, der vil prioritere cyklisterne.

I udvælgelsen er der blandt andet lagt vægt på, at flest muligt får gavn af projektet, større trafiksikkerhed for cyklister og at projektet bidrager til bedre sammenhæng.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår arbejdet med at anlægge cykelstien mellem Vestbjerg og Vodskov går i gang.

Annonceret indhold

Nyeste