Vi tester de brune værtshuse i Aalborg. Er Gl. Aalborg en favorit?

AALBORG: Vi elsker dem. De brune værtshuse. Disse røglugtene oaser der pryder vores gader. Der kommer nye diskoteker, klubber, cafeer og barer. Nye trends opstår, og der bliver eksperimenteret med nye spændende cocktails, men sådan er det ikke alle steder. Hvis det ikke er gået i stykker, så lad være med at fikse det. Det kunne være mottoet for de elskede brune værtshuse.

Tiderne skifter og det kan være svært hele tiden at skulle følge med. Det behøver man ikke, når det gælder de gamle værtshuse. Når du træder ind af døren, er alting præcis, som det var sidste gang, du var her. Sådan har det været i mange år, og sådan vil det blive ved med at være. Til forskel for mange andre steder er disse ofte mere anonyme, og gør ikke det store væsen af sig.

En af disse er Gl. Aalborg i Vingårdsgade, der er blandt Aalborgs ældre værtshuse. Det brune værtshus er klædt i sort og mørkegrønt, og her er plads til ca 40 gæster.

Kriterierne

På aalborg:nu har vi sat os for at teste byens brune oaser, og her har de hårdtprøvede nu:agenter fået en stor opgave. De skal i byen og teste stederne. For at bevare overblikket vurderer de stederne ud fra nogle vigtige kriterier. Hvordan er lokationen, musikken, stemningen, renligheden, priserne, venligheden, ryge forholdene, udsugningen og aldersfordelingen. Der bliver givet point på en skala fra 1 til 5 og det vil til sidst give en samlet score.

Voteringen

Med en beliggenhed i Vingårdsgade bliver placering af Gl. Aalborg næsten ikke mere central. Det er nemt at komme hertil med bussen stoppende næsten lige udenfor døren. Og det er samtidig nemt at komme videre i byen, hvis du er typen, der godt kan lide at besøge flere beværtninger på din bytur. En så cental placering udløser nærmest automatisk 5 stjerner. Så langt, så godt.

Men hvad med musikken? På Gl. Aalborg finder du en af de helt gamle, fine jukeboxes og det er bare helt vildt hyggeligt i sig selv. Du får mulighed for at sætte lige den sang på, du har lyst til at høre, men bagsiden af medaljen er også, at du måske ikke er lige så vild med sangvalget, som din sidemakker er. Idéen er god og hyggelig, og det giver altså 3 stjerner.

Stemningen på Gl. Aalborg er helt i top. Her er hyggeligt, og det er helt tydeligt, at der er rigtig mange stamgæster. Det er en god indikator for, at det her altså er et godt sted. Du bliver hilst velkommen af (andre) stamgæster, når du går ind ad døren, så man føler sig med det samme velkommen. 4 stjerner for den velkomst.

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Gl. Aalborg er blandt de ældste brune værtshuse i Aalborg. Foto: Victoria Skibsted

Den samme venlighed møder du hos personalet, der bestemt ikke har for travlt til en sludder for en sladder. Præcis, som det skal være på de brune. 5 stjerner for gode hyggesnakke.

Personalet har heller ikke haft for travlt til at sørge for, at toiletterne er pæne og rene, og det er et rigtig stort plus i vores bog. Her er generelt meget rent, og at der ikke er gulvtæpper på gulvene er et ekstra plus. 4 stjerner for renligheden.

På Gl. Aalborg er priserne sammenlignelige med mange af de andre brune værtshuse i Aalborg. Du får en øl til 20 kroner som på mange andre brune værtshuse, og det trækker hverken op eller ned. Vi lander derfor på 3 stjerner for priserne.

Må man ryge på Gl. Aalborg? Ja, det må man da! Udsugningen er fin, så man ikke sidder i røg og os. Det giver 3 stjerner.

Rent aldersmæssigt kan man støde på mange forskellige aldersgrupper. Her kommer der både de lokale stamgæster med et par år på bagen, men der kommer også unge mennesker ind ad døren på det kendte, brune værtshus.

Hvordan klarer Gl. Aalborg sig så alt i alt? Samlet set lander værtshuset på en vurdering på 3,85, som altså er et pænt stykke over gennemsnit. Ikke desto mindre er Gl. Aalborg helt klart et besøg værd, hvis du alligevel har en forkærlighed for de brune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...