Flere end tidligere tager en dukkert i det bynære bassin

AALBORG: Er du fan af at tage en dukker i Aalborg Havnebad? Så er du ikke alene, for antallet af badegæster i bassinet stiger markant i øjeblikket.

I forhold til for et par uger siden er antallet næsten firedoblet, i forgårs var 486 vandhunde forbi, mens tallet i går var 462.

- Selvfølgelig spiller vejret ind, men vi oplever også, at flere generelt godt kan lide stedet. Mens Vestre Fjordpark er strand, så er havnebadet en anden oplevelse. Det er muligheden for at bade direkte i fjorden, midt i Aalborg - det bli'r da ikke mere dejligt, siger bademester Sebastian Prenta.

Tina Larsen
Aalborg Havnebad har en unik placering inde midt i byen. Arkivfoto: Lars Pauli

- Det gør mig så glad, at badegæsterne får øjnene op for havnebadet og bruger det. Og hvis ikke man allerede har badet her, så bør man prøve det.

Det ti år gamle Aalborg Havnebad har været udfordret af periodiske lukninger og færre besøgende de senere år, og det har også været overvejet, om det skal flyttes til en anden placering.

- Jeg er bare glad for, at badegæsterne benytter det og gerne vil have et havnebad her i midtbyen, siger Sebastian Prenta.

- Vandkvaliteten er også god, man skal ikke være bekymret for eksempelvis mange alger.

Mens du endnu ikke må bruge tårn og vipper i Vestre Fjordpark, så er tårnet åbent i havnebadet.

- Det skyldes, at der ikke er kødannelse på samme måde som i friluftsbadet. Og her er der heller ikke en platform, hvor man kan sidde.

Aalborg Havnebad ved Jomfru Ane Parken er lige nu åbent med livreddere til stede fra klokken 10 til 19, og i perioden 17. august til 23. august er det fra klokken 12 til 18. Derefter er den officielle badesæson forbi i havnebadet for denne gang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...