To store vinfestivaler rammer Aalborg de kommende dage

AALBORG: Er du bare den mindste interesseret i vin, så går du en lettere hektisk weekend i møde.

Ikke bare en, men to store vinfestivaler - og dermed muligheden for at smage på masser af de gyldne dråber - lægger nemlig vejen forbi byen de kommende dage.

I morgen, fredag 26. oktober, åbner Aalborg Vinfestival i Nordkraft. Festivalen er en tilbagevendende begivenhed, der vokser år for år. I løbet af fredag og lørdag er der fem smagninger, hvor man kan vælge mellem godt 250 vine fra 24 importører. Når billetprisen er betalt er det bare at gå rundt i de to en halv time, en smagning varer, og drikke, hvad man har lyst til.

Katrine Schousboe
Det er tredje år i træk, der er Aalborg Vinfestival i Kedelhallen i Nordkraft.Arkivfoto: Claus Søndberg

- Vi lægger vægt på, at det skal være et hyggeligt arrangement, og at man får masser af historier om, hvor vinen kommer fra, siger Verner Thomsen, Riborg Vinklub, der står bag arrangementet.

Der er plads til i alt 1500 gæster over de to dage. Flere af smagningerne er allerede udsolgt, men der fortsat er billetter til fredag eftermiddag og lørdag formiddag.

- Interessen for vinfestivalen har været større i år end andre år. Den er det bedste, vi har lavet endnu, siger Verner Thomsen.

Set i det lys bekymrer det ham derfor heller ikke, at Aalborg Vinfestival i år har fået en konkurrent.

For første gang arrangerer vinforretningen- og importøren Supervin nemlig vinfestival i samarbejde med Aalborg Håndboldklub og Victors Køkken & Catering på stadion fredag aften. Her kan man, i løbet af de fire timer arrangementet varer, smage flere end 300 vine fra knap 50 udenlandske producenter.

Katrine Schousboe
Supervin Festival har i flere år lavet vinsmagning i Hirtshals, for første gang udvider de med en festival i Aalborg.Foto: Supervin

- Vi har siden 2016 lavet en stor vinsmagning i Hirtshals, og når vi har hentet producenterne til landet, er det oplagt at udnytte det til at lave en smagning mere i Aalborg, siger souschef i Supervin Karsten Jakobsen.

Planen er allerede nu, at Supervin Festival bliver et tilbagevendende arrangement, som gerne skal blive lige så stort som søsterarrangementet i Hirtshals.

- Vi synes, vi kan noget særligt ved, at det er vinproducenterne selv, man kan møde og samtidig serverer vi mad, siger han.

Karsten Jakobsen forventer, at der dukker 500 op til arrangementet som også fremover skal ligge denne weekend. Det betyder altså, at vinfestivalerne også de kommende år falder sammen.

- Det vidste vi, da vi lagde arrangementet, og det tager jeg helt roligt, siger han.

Samme holdning har man hos Aalborg Vinfestival.

- Det er helt fint med os. Aalborg er en stor by, og jeg tror, at der er plads til begge arrangementer, sådan er gamet. Jeg vurderer også, at det er forskellige ting, vi kan, siger Verner Thomsen.

Katrine Schousboe
Aalborg Vinfestival frygter ikke konkurrencen fra den nye vinfestival. Aalborg er en stor by, konstaterer arrangørerne.Arkivfoto
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...