Den Blå Festival byder på levende musik både inde og ude over hele byen. Arkivfoto: Michael Koch
Det sker

Glæd dig til fem dage med gratis blues og jazz

Den Blå Festival er klar med 60 koncerter i august

22. juli 2022 kl. 19:03

AALBORG: Efter et par års ufrivillig corona-pause, vender Den Blå Festival i Aalborg tilbage for fuld musik i august.

Festivalen, der er en af landets største genrefestivaler, byder fra 17.-21. august på ikke færre end 60 gratis jazz- og blueskoncerter.

Musikken spiller på to store udendørs scener på henholdsvis Gammeltorv og Toldbod Plads samt på byens cafeer, værtshuse og spillesteder.

- Vi har store forventninger, da vi jo har holdt pause i et par år. Vi har sat alle sejl til for at alt skal være, som det plejer, siger Søren Lindholt Hansen, der er formand for bestyrelsen i Den Blå Festival.

Han er især stolt af årets program, som byder på musik fra kunstnere fra Danmark, Ungarn, USA, England, Tyskland, Sverige, Finland, Cuba og Indien.

- Jeg synes, at den samlede kvalitet af programmet er værd at fremhæve, siger Søren Lindholt Hansen.

18. august spiller Advokatens New Orleans Jazz Band på Gammeltorv. Arkivfoto: Jens Morten

Årets første koncert finder sted om eftermiddagen 17. august, hvor HP Lange og Nils Bonefaas spiller på Salling Rooftop. Derefter går det slag i slag med 60 koncerter over hele byen.

Dagen efter kan du for eksempel høre Advokatens New Orleans Jazz Band på Gammeltorv, og om lørdagen spiller Ole Frimer Kvartet på Toldbod Plads.

- Selv ser jeg frem til at høre nogle, der hedder Franska Trion samt Kent Thomsen & Delta Grinders. Det er nogle af mine personlige favoritter, siger Søren Lindholt Hansen, der regner med fuldt hus til koncerterne.

- Jeg vil gætte på, at der sammenlagt har været omkring 5000 mennesker forbi de udendørs scener, når festivalen er slut, siger formanden.

Du kan se hele programmet for Den Blå Festival på www.denblaafestival.dk

Annonceret indhold

Nyeste