Tapas med lækre oste og charcuteri har gjort Risskov Ost til et hit - nu åbner delikatesseforretningen også her i byen. Foto: Risskov Ost <i>Photo: Søren Gammelmark @gammelmarkphoto</i>
Livet her

Glæd dig til helt særlige delikatesser, når Risskov Ost åbner på Stjernepladsen

Ejeren er drevet af sin passion for oste - og det kan du se på udvalget

30. juli 2021 kl. 18:18

AALBORG: De er både fra små gårdmejerier rundt omkring i Europa - og fra mere kendte producenter: det handler om de mange - og specielle - oste, du finder hos Risskov Ost, der åbner på Stjernepladsen.

Ejer Mark Abildskov er drevet af sin store passion for oste - og muligheden for at give kunderne helt nye smagsoplevelser.

Hos Risskov Ost er smag og oplevelser altid i centrum. Og delikatesseforretningen går gerne egne veje - som her, hvor en hvidskimmel er delt og lagt sammen igen med kaviar. Foto: Risskov Ost

- I takt med jeg lærte mere og mere om oste - både herhjemme og i udlandet - gik det op for mig, at de rummer et skatkammer af oplevelser, som man også kender det fra vinens verden, siger han.

- For os er smagen altid i fokus, og vi vil hele tiden give kunderne nye smagsoplevelser.

Det sker i samarbejde med delikatesseforretningens forskellige leverandører, og mange varianter er speciallavede. Eksempelvis var en hvidskimmel rørt op med creme fraiche delt i to og med kaviar i midten et hit nytårsaften. Og den italienske gorgonzola dolce rørt op med friske trøfler var hurtigt udsolgt.

Mark Abildskov har med stor succes drevet Risskov Oste ved Aarhus i syv år, og planen er at åbne på Stjernepladsen i løbet af oktober.

Han er ikke i tvivl om, hvad kunderne kan glæde sig til.

- Vi er stærke på alverdens oste, og vi samarbejder med forskellige gårdmejeri rundt omkring i hele Europa, siger Mark Abildskov, der dog har et særligt fokus på franske oste.

- Det kan for eksempel være feta fra en lille gård i bjergene, hvor bonden har to får. Eller det kan være fra de store, anerkendte producenter.

Lokalerne er ved at blive gjort klar, så Risskov Ost kan flytte ind her på Stjernepladsen senere i år. Foto: Anne Norre Hansen

Risskov Ost importerer selv og har i følge Mark Abildskov samarbejde med omkring 100 små, europæiske gårdmejerier.

- Det giver os et unikt sortiment, og vi har gourmet-oste, man ikke kan købe andre steder herhjemme. Vi vil skabe helt nye oplevelser, og mange kommer til os for at prøve noget nyt inden for den verden, siger han.

Du finder også et stort udvalg i charcuteri i delikatesseforretningen.

- Tapas kom naturligt til os, hos mange mejerier finder man også charcuteri. Så for os var det et naturligt skridt og endnu en måde at præsentere ostene på, siger 32-årige Mark Abildskov.

- I vores tapas lægger vi også vægt på at sammensætte den rigtige kombination af smag og oplevelser.

Den italienske gorgonzola dolce rørt op med friske trøfler var hurtigt udsolgt. Foto: Risskov Ost

Han har undersøgt mulighederne i en del byer, inden valget faldt på Aalborg som stedet, hvor han åbner sin anden delikatesseforretning.

- Jeg har kørt rundt mange steder med min ostevogn, og jeg har altid godt kunnet lide Aalborg, siger Mark Abildskov.

- Og byen og Stjernepladsen passer godt til os. Ligesom i Risskov ligger butikken ved et torv tæt på butikker og lejligheder. Det er det helt rigtige miljø for os.

Han glæder sig til at byde kunderne velkommen om nogle måneder.

- Det er vigtigt for mig, at de også kan mærke min passion.

Du finder mere info om Risskov Ost her på delikatesseforretningens side på Facebook

Annonceret indhold

Nyeste