Galleri lover masser af farvestrålende værker på nye steder

AALBORG: De er populære mål for spontane gåture. Og de har sat Aalborg på street art'ens verdenskort. De mange fede gavlmalerier rundt omkring i byen hitter både hos os, der bruger byrummet dagligt og blandt de turister, der besøger Aalborg.

Og er du vild med de kulørte gavle, så kommer der endnu flere at gå på jagt efter i løbet af sommermånederne. For syvende sæson i træk vil en række store, udenlandske street art-navne nemlig som led i Out in the Open-projektet lave en flok værker i byen.

- Det tegner rigtig, rigtig godt. Vi har nogle kunstnere, der er helt syge efter at komme i gang, fordi de jo også har været bremset af en lang periode med corona, siger Lene Kirk, indehaver af Kirk Gallery, der står bag kunstprojektet.

Katrine Schousboe
Et af de seneste gavlmalerier i byen er det chilenske verdensnavn INTIs værk i Nørregade. Arkivfoto: Martin Damgård

På nuværende tidspunkt forventer hun, at det bliver til seks-syv nye malerier i løbet af sommermånederne - primært på vægge og gavle i midtbyen.

- Der kommer kunstnere fra hele verden i år - fra blandt andet USA, Kroatien og Tyskland, og vi kæmper selvfølgelig som alle andre med rejserestriktioner og de forhindringer, det kan give, siger hun og tilføjer, at den første kunstner derfor tidligst kommer i gang med pensler og spraydåser til juni.

LÆS OGSÅ: Har du set det nye gavlmaleri: Her er historien bag

- Vi må se, hvordan vi får det til at gå op, for mens de virkelig glæder sig til at komme i gang med at male, er nogle af dem også bekymrede for eventuelt at havne i 14 dages karantæne, når de vender hjem, så på den måde spiller corona fortsat ind i al planlægning, lyder det.

Sidste sommer blev David Walkers store ansigt, der bredte sig på gavlen ved Nørregade 31, malet over med et nyt værk af chilenske INTI, og også tidligere har et værk måttet vige til fordel for et andet. Men denne sommer er der tale om ren tilvækst i antallet af aalborgensiske gavlmalerier.

- Ja, det er helt nye steder, man vil kunne finde dem. En plussum til samlingen kan man sige, siger Lene Kirk med smil i stemmen.

Katrine Schousboe
Sidste sommer fik Vejgaard også et af de populære malerier. Arkivfoto: Katrine Schousboe
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...