Titusinder følger Fodboldidioterne på YouTube og Instagram

AALBORG: Der går nemt 15 timer. Hver dag. På at tænke, tale, se og skrive om fodbold. Ret nemt endda. For fodbold er den altoverskyggende interesse for 24-årige Sebastian Holmquist Erichsen. Faktisk så altoverskyggende, at han er godt på vej til at kunne leve af den.

- Ja. det bliver mere og mere seriøst hele tiden, fortæller han.

Sammen med kammeraten Johan Søgren Jensen har han det digitale univers Fodboldidioterne - og interesserer du dig det mindste for spillet, og hvad der sker omkring hold og kampe, kender du sikkert deres YouTube-kanal, Instagramprofil, har set den video, DR3 har lavet om dem i serien Upcoming eller den kollektion af Fodboldidioterne-tøj, de for nylig er begyndt at sælge.

- Det er ikke noget, man får en Tesla eller et hus i Hasseris af, men vi er der, hvor det nu løber rundt, og så håber vi, at det snart er noget, vi kan hive en rigtig løn ud af, siger han.

Katrine Schousboe
Sebastian Holmquist Erichsen (t.v.) bor i dag i Aalborg, mens Johan Søgren Jensen lige har købt hus i Svendborg. Afstanden betyder dog ikke så meget, for de taler gerne i telefon sammen fire-fem gange om dagen. Privatfoto

En måned med bold

Men egentlig er det ikke så meget det, han har fokus på de kommende uger. Det er tværtimod alt det indhold, han skal levere til makkerparrets platforme og den generelle fodboldfeber, han er ramt af ved udsigten til godt fire uger med timevis af EM-bold.

- Fodboldidioterne beskæftiger sig primært med dansk fodbold og danske spillere i udlandet. Og for os er det jo kæmpe, kæmpe stort, at Danmark for første gang nogensinde skal spille EM på hjemmebane, forklarer han og tilføjer:

- Det kommer nok aldrig til at ske igen, så det er bare gigantisk. Og selvfølgelig ekstra meget, hvis vi går videre. Jeg tror ikke, det bliver større i mit liv, måske kun hvis jeg får et barn eller bliver gift, siger han med smil i stemmen.

Katrine Schousboe
Sebastian Holmquist Erichsen og Johan Søgren Jensen har tilsammen flere end 200 fodboldtrøjer, anslår de. Foto: Henrik Louis

Ingen udenlandske kampe

Over de kommende uger tager Sebastian Holmquist Erichsen turen fra Aalborg til København flere gange - selvfølgelig for at se Danmarks indledende kampe, men også for at opleve stemningen og lave indhold til YouTube og Instagram. Kampe i udlandet bliver der ikke umiddelbart noget af ved denne slutrunde, det sætter corona og risikoen for eventuel karantæne en stopper for. I det hele taget har der det seneste år været langt mellem de udenlandske eventyr, som Sebastian og Johan ellers plejer at have mange af og bruge titusindvis af kroner på.

- Det har virkelig været tyndt. Jeg var i Polen for et par uger siden, det var første gang siden september, jeg var af sted for at se kamp. Derfor føles det her EM nok også ekstra så stort, siger han.

Sådan går det Danmark

De kommende uger vil medierne flyde over med historier om de danske spilleres indsats og vurderinger af holdets chancer for at komme videre. Der vil blive diskuteret frem og tilbage, også hos de to "fodboldidioter", for de er ikke helt enige om, hvor godt det kommer til at gå Christian Eriksen og co.

Mens Johan - med Sebastians ord - går all in på fodboldbegejstring og tror på, at Danmark løfter trofæet som vindere 11. juli, så er Sebastian selv mere afdæmpet.

- Jeg tror, vi går videre som toer i gruppen. Vi vinder over Finland, taber til Belgien og vinder over Rusland. Og så ryger vi ud i semifinalen mod Frankrig, forklarer han.

Udover de danske kampe, så har han også et godt øje til, hvad der sker i gruppe F også kaldet "dødsgruppen" med Tyskland, Frankrig, Portugal og Ungarn. Og så er der åbningskampen mellem Italien og Tyrkiet. Og ... og og og ... Ja, faktisk regner med han at skulle se så tæt på alle 51 kampe, som han overhovedet kan komme.

Katrine Schousboe
Sebastian Holmquist Erichsen er vild med det fællesskab, der er omkring fodbold. Foto: Henrik Louis

Job og passion

Hans passion for fodbold har ikke ikke altid været så glødende, som den er i dag. Som lille dreng elskede han fodbold "som alle andre små drenge". Siden var der andet, der fangede hans interesse, men gradvist vendte fodbolden tilbage.

For godt tre år siden flyttede han fra København over til Johan til Aarhus, og de skabte Fodboldidioterne som et hobbyprojekt.

- Det blev taget virkelig godt imod og særligt, da vi lavede en turnering, fik det fart, og så er det bare blevet mere og mere seriøst, siger Sebastian Holmquist Erichsen og tilføjer, at fodbold for ham i dag nok er lige del job og passion.s

- Det, jeg virkelig godt kan lide ved fodbolden, er fællesskabet omkring sporten. Når man står til en kamp, er både direktøren og den hjemløse lige. Vi vil det samme, og vi kan det samme. Der opstår et spontant fællesskab, som er unikt. Det er bare kæmpe stort og det samme over hele verden, lyder det.

I dag bor de to fodboldidioter i hver sin ende af landet - Sebastian i Aalborg, mens Johan har købt hus i Svendborg. Afstanden betyder ikke så meget, for de taler i telefon med hinanden fire-fem gang om dagen. Og over de kommende uger utvivlsomt mere, når de ikke er sammen.

- Vi skal jo have alle detaljer med. Det bliver så fedt, ler Sebastian Holmquist Erichsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...