Dorthe Nørgaard i gang med det store sorteringsarbejde. Foto: Lars Pauli
Livet her

Glemsomme karnevalsgæster: Hittegodskontoret bugner

Politiet har travlt med at genforene karnevalsgæster med glemte sager

28. maj 2018 kl. 16:15

AALBORG: En lind strøm af mennesker har de seneste par dage givet usædvanlig travlhed på hittegodskontoret på politigården.

- Vi taler hvert år om, at det er imponerende, så mange, der mister deres ting - kort, nøgler, punge og mobiler. Men man skal jo holde det op imod, hvor mange der er på gaden til karnevalet, siger Dorthe Nørgaard, sektionsleder på Nordjyllands Politis Servicecenter.

Hittegodskontoret har haft særåbent både lørdag og søndag for at forsøge at holde styr på de mange hundrede effekter, som karnevalsgæsterne har mistet.

- Mange kommer til karneval fra andre landsdele, og for at give dem en chance vælger vi at holde åbent også lørdag og søndag, sådan at de ikke skal rejse hjem uden deres ejendele, forklarer hun.

Der er masser af sygesikringskoret, kørekort og hævekort, som venter på at blive afhentet.

Det har vi glemt

De absolutte topscorere på årets glemmeliste er mobiltelefoner og punge, men også kreditkort og sygesikringsbeviser ligger højt.

Nøjagtigt hvor meget, der er indleveret, har Dorthe Nørgaard endnu ikke styr på, men 127 effekter har i løbet af søndag og mandag fundet deres rette ejermand.

- Jeg synes, vi har fået usædvanligt mange punge ind i år, og flere af dem har sågar haft penge i, siger hun.

Mobiler, som venter på ejeren.

Gemmer i tre måneder

Hittegodskontoret er forpligtet til at opbevare alle effekterne i tre måneder, men langt hovedparten af tingene bliver forenet med ejerne inden da.

I løbet af dagen begynder medarbejderne at identificere ejermændene af de ting, som endnu ikke er afhentet.

- Vi har travlt nu, men for os er der egentlig mere travlt efterfølgende. Vi skal i gang med at tjekke mobiltelefoner ved teleselskaberne og kontakte de ejere, vi kan finde, siger hun.

Når der er gået nogle uger vil der typisk være nogle gamle mobiltelefoner med taletidskort tilbage og en række tasker, som ikke kan identificeres.

- Nogle deltagere tager en gammel taske som de ikke er kede af at miste med til karnevalet. De bliver så indleveret til os med et par øl og en flaske vand i. Der må vi ofte opgive at finde ejeren, siger Dorthe Nørgaard.

I mange af tegnebøgerne var der penge.
Annonceret indhold

Nyeste