Det er ham selv, der har fået idéen til det coronavenlige initiativ

AALBORG: Julen er bare ikke det samme uden besøg af julemanden, det er holdningen i Aalborg Storcenter. Så når det sædvanlige møde med manden fra nord er udfordret af corona-restriktioner, må man gå nye veje.

- Vi har altid haft besøg af julemanden, der gik stille og roligt rundt og delte bolsjer ud og havde tid til børnene. Men det kan vi jo ikke i år, hvor man skal holde afstand og eksempelvis ikke kan få taget et billede, hvor man står tæt på julemanden, siger centerchef Preben Bjerregaard.

Tina Larsen
Bolsjerne er pakket ind, og de bliver delt ud med julemandens ske. Foto: Kim Dahl Hansen

Heldigvis er julemanden i storcenteret fuld af gode idéer, og derfor har han iført sig en stor adventskrans rundt om maven, så der ikke er tæt kontakt med andre. Og julemanden har taget den store grydeske op fra skålen med risengrød, så han i stedet kan bruge den, når han skal hælde bolsjer ned i hånden på børnene - mens han selvfølgelig bærer sit visir.

- Det er julemandens eget initiativ - han spurgte: Hvordan kan vi så gøre det her, så jeg stadig kan møde børnene, siger Preben Bjerregaard og glæder sig over, at julemanden er med til at sprede julestemning.

- Vi har jo aflyst så meget andet, blandt andet plejer vi at have besøg af Pyrus og Kandis og have forskellige børneaktiviteter.

Tina Larsen
Foto: Kim Dahl Hansen

Og julemandens coronavenlige idé bliver godt modtaget.

- Børnene er glade for, at de stadig kan møde julemanden. Det er fantastisk, at det er lykkedes, siger Preben Bjerregaard.

Og har du brug for endnu mere julestemning, kan du selvfølgelig også besøge den traditionsrige juleby på centertorvet.

- Her tager vi naturligvis også vores forholdsregler. Normalt kan man for eksempel dreje på et håndsving, så der kommer musik, men det kan man ikke i år. Til gengæld er der fodplader, man kan træde på, så nisserne bevæger sig, siger Preben Bjerregaard.

I det hele taget gør Aalborg Storcenter meget for at sikre, at corona-restriktionerne bliver overholdt - derfor bliver der blandt andet også holdt øje med, at for mange ikke stimler sammen ved julebyen.

Du kan møde julemanden i Aalborg Storcenter til og med 23. december. Det er fra klokken 14 til 18 på hverdage og i weekenden fra klokken 11 til 15.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...