Matilde er klar til at sige godmorgen og give Anders kamp til stregen

AALBORG: Fra og med i morgen, mandag, kommer der en ny stemme på ANR.

Den tilhører Matilde Alexandra Rasmussen, som er klar til at stå tidligt op. Du kan lytte med fra klokken 6.00 og frem til klokken 10.00. Her siger hun godmorgen sammen med Anders Wortman, som lytterne allerede kender.

Vi gav dem en opgave om at tage et billede af sig selv som det første, når de slog øjnene op og hev fat i dem samtidig med, at de kæmper for at få programmet helt på plads.

Hvad kan vi vente os med Matilde om bord?

Matilde: - I kan vente jer en meget positiv og energisk stemning i radioen fra morgenstunden af! Med masser af grin og sjov, smådiskussioner med en ung og frisk jargon, og så selvfølgelig masser af lytterlege, sang og musik.

Anders: - Det bliver nok nogenlunde 😉

Hvad glæder I jer allermest til?

Matilde: - At have en fest med lytterne hver eneste morgen! Og så glæder vi os helt vildt til at komme rigtigt i gang og dele hinandens dybeste hemmeligheder - så vi kan fortælle det i radioen til alle lytterne, når den anden mindst venter det... muhahaha!

Anders: - Jeg har ikke nogen hemmeligheder...

Niels Skovmand
Sådan ser Matilde ud, når hun lige er vågnet. Foto: Matilde Alexandra Rasmussen

Vi sendte Anders ud af lokalet og benyttede os af at have Matilde på tomandshånd.

Hvad var dit første indtryk af Anders?

- Første gang, jeg så Anders, var en morgen, hvor jeg sad og talte med Tom Bue og kunne se ind i det lydstudie, hvor han var i gang med at sende morgenradio. Tom havde kun lige nævnt, at Anders og jeg måske kom til at arbejde sammen, da det her energiske fjollehoved begynder at springe rundt i studiet med armene over hovedet som en anden abe til en sang, han selv havde lavet. Der tænkte jeg: Okay, han skal holdes i kort snor, ham der! Lyder det stålsat fra Matilde.

Hvad skal du lave om på ved ham?

- Uha... hvor skal jeg næsten starte? Jeg skal for det første have pillet ham lidt ned fra den tårnhøje piedestal, han så stolt har sat sig selv op på. Det kunne han godt trænge til. Og så er han decideret afhængig af at synge. Hele tiden. Selv når han sidder med høretelefoner på på kontoret. Så får hele redaktionen gerne lige en ufrivillig koncert med på vejen. Og så skal vi da vist også lige få styr på den håndværker-/under-bæltestedet-humor. Der går jo sjældent meget mere end et kvarter ad gangen, uden at Anders lige får sneget en bette fræk bemærkning (eller otte) ind i samtalen, lyder det arbejdsomt fra Matilde

Hvad elsker du ved at stå tidligt op?

- Jeg elsker følelsen af at få noget ud af dagen! Og jeg elsker solopgangen, så her i sommerhalvåret er det relativt nemt at stå tidligt op... når jeg først er kommet ud af fjerene og op fra sengen.

Hvordan har du med at synge bedre end Anders?

- Ha ha, Anders og jeg synger ret forskelligt. Men det kan jo sagtens være en fordel, fordi det på den måde automatisk bliver lidt... sjovere at lytte til. Det er altid spændende at synge duet i to forskellige tonearter, griner hun.

Niels Skovmand
Sådan ser Anders ud når han lige er vågnet. Foto: Anders Wortman

Efterfølgende trak vi Anders til side.

Hvad var dit første indtryk af Matilde?

- Er det hende, der er inde i Duracell-kaninen, hvor er mute knappen, og hvem-tror-du-lige-du-er-typen, lyder det meget kækt fra Anders.

- Det viser sig, hun er helt igennem en sød person, der er vildt dygtig musikalsk – faktisk irriterende dygtig. Derudover har hun meget let til grin, hvilket er et kæmpe plus da mine jokes ikke altid er lige gode! Så kan det være, hun kan trække dem op, lyder det fra en positivt overrasket Anders.

Hvad regner du med at hun vil lave om på ved dig?

- Hun kan bare lige prøve!

- Jeg håber, at hun kan give mig noget mere struktur i mit arbejdsliv, finpudse mine sociale medier og ordne min tøjstil – altså det samme, jeg har gjort med mine 100m2 forhave – en gennemgribende shine i håbet om, at værdien stiger. (Det bare blevet godt skulle jeg hilse og sige, der ligger nogle billeder på min instragram ”anderswortmann” 😉), fortsætter Anders.

Hvad elsker du ved at stå tidligt op?

- Jeg ved ikke, om det er den meget tidlige hyletone fra mit vækkeur, at jeg skal liste rundt i et mørkt hus for ikke at vække resten eller det, at min dagsrytme er skubbet i forhold til alle mine venner 😊, svarer Anders med satirisk glimt i øjet, og fortsætter.

- Neeej – Jeg elsker ikke at stå tidligt op” - Dem, der siger andet, lyver. Der er jo ikke nogen, der elsker at stå op kl. 04.30… Til gengæld elsker jeg mit arbejde, når jeg endelig er kommet afsted. Den første kop kaffe og det tidlige fællesskab om morgenen, som vi har i radioen. Og så er der ikke noget trafik, så hvis jeg havde haft en bil, der havde mere end 75 hk, kunne det være, jeg kunne køre fra Hobro til Aalborg på 20 min. ”Men det er da en fiiin Renault Clio, vi har Anders, vi behøver ikke stor og lækker bil for at være lykkelige”.. Nej, det gør vi vel ikk..

Hvordan har du med at Matilde synger bedre end dig?

- Jeg er ikke sikker på, jeg helt forstår spørgsmålet…, lyder det undrende fra Anders, der efterfølgende forlader lokalet.

Anders er Matilde er klar sammen på ANR klokken 6.00 til 10.00 fra i morgen, mandag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...