Skuespiller og instruktør bliver snart 75.000 kroner rigere

AALBORG: I en svær tid for kulturlivet har Wilhelm Hansen Fonden besluttet at uddele hæderslegater á 75.000 kroner til tyve danske kunstnere, der er forbilleder for alle i kulturlivet.

En af dem er Jacob Moth-Poulsen, der de sidste 5 år har boet i Aalborg. Han modtager et hæderslegat fra Wilhelm Hansen Fonden. Legatet er på 75.000 kr, og han modtager det som én af 20 kunstnere.

- Danmark dør uden et rigt og professionelt kulturliv, siger WH-fondens formand Bjørn Bredal.

- Vi vil gerne pege på nogle af de mange, som er til inspiration og opmuntring både for andre kunstnere og for publikum. lyder det fra Bjørn Bredal om motivationen for uddelingen af legatet.

Jacob Moth-Poulsen er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen i Odense i 2013 og MGK-Student fra Sankt Annæ Gymnasium.

Efter sin uddannelse har Jacob arbejdet som freelance skuespiller på film og tv, og indtil 2015 med fast tilknytning til Odense Teater. Siden 2015 har Jacob været en fast del af ensemblet på Aalborg Teater. Her har han medvirket i hele bredden i teatrets repertoire; Herunder i: ”Richard III”, ”Brødrene Løvehjerte”, ”Sommer i Tyrol”, “Don Juan”, “Karlsson på taget”, “Larm i Kulissen”, “Blodbadets Gud”, “Figaros bryllup”, “Fanny og Alexander og “Det gode mod det Onde”.

Under sin skuespilleruddannelse etablerede Jacob Moth-Poulsen i 2012 Teatret Slotsgården. Teatret Slotsgården er et moderne og eksperimenterende sommerteaterformat som Jacob, sideløbende sit skuespillerarbejde, har drevet med stor kunstnerisk ihærdighed.

Teatret Slotsgården blev i 2013 nomineret til den fynske kulturpris og Jacob modtog i 2014 teaterprisen ABEN for sit arbejde med Teatret Slotsgården.

Jacob Moth-Poulsen modtager prisen ved en festlig begivenhed på Københavns Gamle Børs torsdag den 29. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...